SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"25 Milyon Borca Onay"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:47:16
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantısına devam etti. 

İl Genel Meclisi toplantı salonunda İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda Doğanyol İl Genel Meclisi Üyesi Vehbi Öz tarafından çilek dağıtıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, mecliste bir gün öncede kara erik dağıtıldığını hatırlatarak, “Kayısının geldiği konum belli. Fiyatlar taban yapmış. Çiftçimizin alternatif ürüne yönlendirilmesi gerekiyor” dedi.

Toplantıda daha sonra gündem maddeleri görüşüldü. İlk gündem maddesinde İl Özel İdaresi parkında bulunan iş makinesi, araç ve ekipmanların programlardan arta kalan zamanlarda atıl durumda kalmaması için kira karşılığında çalıştırılmalarının usul ve esasları görüşüldü. Konu, detaylı olarak değerlendirilmek üzere oy çokluğuyla Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Toplantının ikinci gündem maddesinde İl Genel Meclisine borçlanmayla ilgili programının karara bağlanması hususu görüşüldü. Makamdan gelen yazıda, “İl Genel Meclisi’nin 22.08.2013 tarih ve 221 nolu kararında belirtilen ilimiz İl Özel İdaresi sorumluluk alanlarında yer alan köy altyapıları, yol ulaşım, su, kanal, tarımsal hizmetler ve benzeri işler ile İl Özel İdaresi’nin genel iş ve işlemlerinde kullanılmak üzere 25 milyon TL tutarında borçlanması için İçişleri Bakanlığı’ndan tespit edilen izin 27.08.2013 tarih ve ilgili yazıyla oluruna uygun görülmüştür. 2013 yılı İl Özel İdaresi yatırım programında yer alan yol yapım işlerinin asfalt, stabilize, tesviye, bakım, onarım, akaryakıt ve benzeri mevsim koşulları da dikkate alınarak bir an önce tamamlanması için İl Genel Meclisine borçlanmayla ilgili programının karara bağlanması hususunun görüşülmesi” denildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçen ay olağanüstü toplantıyla 25 milyon TL borçlanmayla, yarım kalan işleri, acil olan işleri bitirmek istiyoruz. Bu bakanlık tarafından kabul görmüş. Bu para, proje karşılığı ödenecek. Konuyu bütçe komisyonuna yolacağım. Önümüzdeki hafta acil bir toplantıyla sizlerin ilçelerden sunduğu ve bütçe komisyonumuzun hazırladığı raporla, o bütçeyi onaylatacağız. Kış gelmeden önce bunları halletmeye çalışacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız