SON DAKİKA
SON DEPREMLER

25 Milyon Nasıl Harcanacak?

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:55:19
25 Milyon Nasıl Harcanacak?
A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi’nin yatırım programında yer alan yol yapım ve diğer alt yapı yatırımlarının tamamlanması için planladığı 25 milyon TL’lik borçlanmaya İçişleri Bakanlığı’nın onay vermesinin ardından Salı günü 2. kez olağanüstü toplanarak paranın hangi projelerde harcanacağına ilişkin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı raporu onayladı. Kongre ve Kültür Merkezi bitişiğinde yapılan kerpiç evlerin bitirilebilmesi için gerekli olan 2 milyon TL ile İl Özel İdaresi’nin yapacağı iş ve işlemlerde kullanılacak olan 4 milyon 500 bin TL’nin borçlanılması planlanan 25 milyon TL içinde karşılanması kararlaştırıldı.

Raporun açıklanmasından sonra ‘Harcama planlamasında Alevi köylerin ikinci plana atıldığını, kişiye yönelik hizmet planlaması yapıldığını, ilçelerin meclis üyelerine danışılmadan hazırlandığını’ söyleyen CHP’lilerle AK Partililer arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Tartışmaların ardından Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor AK Partili üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Şahin Meclise geldi

Meclisin olağanüstü toplantısını Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ziyaret etti. Toplantı öncesi meclis üyelerine hitaben konuşan Mustafa Şahin, 2014’ün Mart ayında yapılacak yerel seçimlerden sonra İl Genel Meclislerinin kaldırılacağını hatırlatarak, bugüne kadar emek veren herkese teşekkür etti. AK Parti iktidarının yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için önemli adımlar attığını, KÖYDES ve BELDES projeleriyle alt yapıda önemli sorunları çözdüğünü söyleyen Şahin,

2005 yılından bu yana İl Özel İdare bütçesine 900 trilyon (milyon TL) gibi bir rakamın aktarıldığını, 150 trilyon  (milyon) da KÖYDES’e aktarıldığını belirtti.

İki gün önce KÖYDES kapsamındaki projelerde kullanılmak üzere 5 trilyon (milyon) lira gibi bir rakamın daha aktarıldığını ifade eden Şahin, ‘Yol, içmesuyu, sondaj gibi sorunların çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz. Bunlar yetmedi. Köylere gittiğimiz süre içerisinde sulu tarımı sadece taban arazilerde kullanan ova köylerinde yapıyorlardı. Ancak gittiğimiz bin 700 rakımlı köylerimizde kayısı ağaçlarının susuz olarak yetiştirildiğine şahit olduk. Şimdiye kadar normal enerji ile sondajla sulama yapılan bölgelerde, ilerleyen dönemlerde güneş enerjili sistemlere geçilecektir. Bu külfetten kurtarmaya çalışacağız. Kapalı sisteme geçmek zorundayız. DAP bölgesinde 8,6 trilyon gibi bir rakam hizmete sunuldu. Köylerimizin enerjiye ihtiyaç duymadan cazibeli su ile işlemlerini halletmelerini sağlıyoruz’ dedi.

‘Alevi-Sünni ayrımı yapmıyoruz’

Temmuz’dan bu yana Malatya’da kendilerine oy veren vermeyen bütün köyleri ayrım yapmadan gezdiklerini aktaran Mustafa Şahin “İster Alevi, ister Sünni olsun, biz insanlara oy endeksli olarak bakmadık. Devletin verdiği imkânları eşit bir şekilde götürmenin sevincini yaşıyoruz. Birbirimizi tanımak ve anlamak zorundayız. Siyasi bir çekince ve ayrım içine girmedik. Gittiğimiz Alevi köylerde bize teşekkür ediyorlar. Hatta bir yerde  ‘Buraya bugüne kadar kimse gelmedi. Siz nasıl cesaret edip geldiniz? Çok teşekkür ederiz’ dediler. İnanıyorum ki, toplumsal barışın sağlanması noktasında bugüne kadar attığımız adımlarla iyi mesafeler aldık. Kimse bu birliğimizi bozamayacak’ diye konuştu.

Şahin, İl Genel Meclisi üyelerine hitaben yaptığı konuşmanın ardından Meclisten ayrıldı.

CHP’lilerden komisyon raporuna itiraz

Meclisin tek gündem maddesi olan 25 milyon TL’lik borç paranın hangi yatırımlarda kullanılacağına ilişkin, Mehmet Şireci, İbrahim Kılıç, Ömer Altuntaş, Bayram Özbay, Abdurrahman Doğan, Nebi Yiğit ve Nevzat Kızılaslan’dan oluşan Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı rapor AK Partili üyeler ile CHP’li üyeler arasında zaman zaman sert tartışmaların yaşanmasına neden oldu.

İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, Malatya merkez ile 13 ilçedeki köylerin ağırlıklı olarak içme ve sulama suyu, kanalizasyon, asfalt, stebilize, bakım onarım işlerinin yanı sıra sondaj ve kanalizasyon gibi yatırım projelerinde kullanılacak paranın bütçe planlamasına yönelik raporun okunmasının ardından itiraz eden CHP’li meclis üyelerine söz verdi.

‘Paylaşım adaletsiz olmuş, kişiye özel hizmet verilmiş, Alevi köyler dışlanmış’

İşte CHP’li üyelerin rapora itirazları

Rapor üzerinde söz alan CHP’li Meclis Üyesi Vahap Altınok, paranın ne kadarının daire tarafından kesintiye uğrayacağına ilişkin bir bilginin komisyon raporunda yer almadığını belirterek, bu bilginin meclise verilmesi gerektiğini söyledi. Altınok, içme suyu ve taşıma ile ilgili programların raporda yer almadığını belirtti.

CHP’li bir başka Meclis Üyesi Naki Düzova ise Arguvan’da kanalizasyon, sulama ve asfalt gibi birçok sorun olmasına rağmen acil olan yatırımların dikkate alınmadığını belirterek ‘Zaten Arguvan’a tek bir para ayrılmış. O da hiç sondaj ihtiyacı olmayan İsa Köyü’ne sondaj planlanmış. Sondaj yazılan bu yerin sondaj talebi yok’ dedi.

Hazırlanan rapora şerh düşen Hekimhan CHP İl Genel Meclis Üyesi Nevzat Kızılaslan ise paylaşımın çok adaletsiz olduğunu belirterek ‘Kendi ilçem açısından durum hiç adaletli değil. Aciliyet arz eden gurup köy yolları olduğu halde hazırlanan raporda buna yer verilmemiş. Bağlantı yolları programa alınmış. Belediye mücavir alan içerisinde yer alan bir yol da ne hikmetse programa alınmış’ diye konuştu.

Kuluncak İl Genel Meclis Üyesi Zülfikar Yıldırım, “Kuluncak için hazırlanan programdan benim haberim yok. Kimlerle yapıldı, kimlerle istişare edildi bilmiyorum. Kaymakam da bunu bilmiyor. 12 köy yazılmış. Bu köylerin içinde ne hikmetse 5 alevi köyü bu yok. Bu köylerin sorunları da var. Bu köylerin olmamasında sebep ve amaç ne” diye sorarken Doğanşehir İl Genel Meclis Üyesi Deniz Kayıkçı ise “Doğanşehir ile ilgili alınan kararlarda çok bariz bir şekilde ayrımcılık var. Acımasız bir şekilde ayrımcılık var. Yapılanlara karşı değiliz ama öncelikli olanlar yazılsaydı iyi olurdu. Doğanşehir’e toplam 27 kalem yatırım planlanmış. 14 kalem madde 3-4 köye gitmiş. Toplam 27 köyümüz var. Bu köylere neden hiç paylaşım yapılmamış. Programda yazılanlar kesinlikle adil değil. Bir mezramız var, çocuklar köyden okula çamur içinde gidiyorlar. Bu acil durum yazılmamış ama istinat duvarı ne hikmetse programda yer almıyor. Hangisi daha acil sorarım sizlere. İlkokul öğrencisinin çamurda suda gitmesi mi yoksa duvar mı? Bu 25 milyon TL daha gelmiş değil. 25 milyon TL İller Bankası’ndan ya da kamu bankalarından daha proje karşılığında istenecek. Bu yazılanların hepsinin projeli olması gerek. Proje olmazsa zaten para alamazsınız. Köylerimiz varken bizim kasaba ya da beldelerin bu programa alınmasının yanlış olduğunu düşünüyorum” sözleriyle rapora itiraz etti.

AK Partili üyelerden yanıt

CHP’li üyelerin konuşmalarından sonra rapora ilişkin itirazlara AK Partili meclis üyeleri söz alarak yanıt verdi.

AK Partili İbrahim Kılıç, Zülfikar Yıldırım’ın Alevi köylerine ayrımcılık yapılıdğı şeklindeki söylediklerine tepki göstererek, hazırlanan listenin ilçe kaymakamı ile toplantı yapıldıktan sonra oluşturulduğunu söyledi. Kılıç, ‘Biz ayrım yapmıyoruz. 20 tane muhtarımız var. Hepsini çağırın, sorun bir tanesi bizden hizmet almadığını söylerse ben istifa edeceğim. Adaletli olarak dağılım yapıyoruz’ dedi.

Rapora bir itiraz da AK Partili üyeden

CHP’liler gibi rapora itiraz eden bir başka isim AK Partili üye Mahmut Boyun oldu. Komisyonun, meclis üyelerine danışmadan planlama yaptığını söyleyen Boyun, ‘Geçmişten beri komisyon başkanı olan bu arkadaşımız herkesle istişare eder ama benimle etmez. Herhalde ben CHP’liyim. Her ne hikmetse bu arkadaşımız her seferinde komisyon başkanı oluyor ve kendi kafasına göre seçim yapıyor.  Diğer arkadaşlarımın belirttiği hiçbir konu rapora girmemiş. Nezaketen sorabilirdi. Ben kime şikâyet edeceğim bilmiyorum. Ben yetkililere sesleniyorum bu arkadaşa artık haddini bildirsinler. Ben bu arkadaşı parti yetkililerine ve yukarıda da Allah’a havale ediyorum. İnşallah birisi hakkından gelir’ şeklinde tepki gösterdi.

‘Kişiye özel hizmetin hesabı yapılmış’

Meclis üyelerinin görüşlerini ifade etmesinden sonra Başkan Naci Şavata, partilerin grup başkan vekillerine söz verdi. CHP adına konuşan Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç, 5 yıldır mecliste Malatya’nın sorunlarının çözümü için yan yana mücadele ettiklerini belirterek “Bu sorunlar nasıl çözülür diye hesap yapılacağına, kişiye özel hizmet nasıl götürülür onun hesabı yapılmış” dedi. Borçlanmanın amacının köylerdeki öncelikli sorunların çözümü olduğunu hatırlatan Mengüç, “Öncelikle normal programda eksik kalan yatırımlar ve gurup köy yollarının yapılması idi. İçmesuyunda sıkıntılı köyler varsa bunlar giderilecek. Altyapılar giderilecek. Komisyon başkanı arkadaşımız her ne hikmetse bu söylenenlerin aksine kimseden teklif alamadan, danışmadan, birilerinin sunduğu teklifleri yapmaya çalışmış. Bu teklifler nereden geliyor, kimler tarafından veriliyor söylenmedi. Ama ben size söyleyeyim. Bir milletvekilimiz herhangi bir köye gidiyor. Buranın sorunu ne diyor mesela, sondaj diyorlar. Başka bir köye gidiliyor orada da aynı sonuç. Şimdiki koşullarda iktidar partisinin il başkanı ilin valisi, ilçe başkanları da kaymakam görevi yapıyor. Danışılmasına zaten gerek yok ki. İşler yürüyor. Bunlar programı veriyorlar ve bunu böyle böyle yapacaksın diyorlar’ ifadelerini kullandı.

‘Meclis üyelerinin haberi yok’

Raporda yer alan yatırım planlamasına ilişkin çelişkilere dikkat çeken Mengüç, şöyle konuştu: “İsa Köyü yazılmış programa içmesuyu diye. İsa Köyü’nün içmesuyu tesisinin açılışını tüm televizyonlar verdi. Neresine içmesuyu yapıyorlar bana söylesinler. Neye dayanarak yazıldı. Kimden alındı bu bilgi. Doğanşehir’de Topraktepe’ye kanalizasyon yapılması için bu meclis söz verdi, karar aldı ama bu iş listede yok. Bu hazırlanan rapordan ben eminim ki 42 meclis üyesinin 25 tanesinin haberi yok. Ama yazılıyor. Bu hizmet Malatya’ya gelecek diyebilirler ama yapılması gereken acil işler var. Biz borçlanırken acil işler için borçlanalım dedik. Bir mezrayı 5 yerden başka yere bağlamaya çalışırsak kişilere hizmet etmiş oluruz. Bizim Sivas’a sınır köylerimiz ve mezralarımız var. Bu sene de hastası, öğrencisi ve vatandaşı kar çamur içinden gelmeye çalışacak. Bizim ilçede 1 kamyon çalışırken diğer ilçelerde 5 kamyon çalışıyor. Bu 1 kamyon da ihtiyaç halinde geri başka yerlere yollanıyor.”

‘Borçlanmayı kerpiç evlere mi istedik?’

25 milyon TL’lik borçlanma içinde kerpiç evlere 2 milyon TL ayrılmasına da tepki gösteren Mengüç, “Biz Kültür Merkezi içerisindeki kerpiç evler için mi borçlanma istedik? 2 milyon TL’yi niye oraya yatırıyorsun. Bu programda yer alan işlerin etüt ve proje çalışmaları bitti mi? Bu para yetecek mi? Ben burada saydım 202 tane köyün ismi geçiyor. Malatya’nın 495 köyü var. Yazık olmuş. Keşke 273 köy de yazılmış olsaydı da  o köylüler de ‘bizim köyümüzün ismi o listede yer almış’ deselerdi.  Bu program yeniden gözden geçsin. Komisyon raporunu kabul etmiyoruz” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili’nden yanıt

Yapılan konuşmalardan sonra CHP’lilerin itirazına ve Mustafa Mengüç’ün eleştirilerine AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan yanıt verdi. Mengüç’ün ‘İktidar partisinin il başkanı ilin valisi, ilçe başkanları da kaymakam görevi yapıyor’ şeklindeki sözlerine tepki gösteren Mehmet Ali Doğan “Arkadaşımız bizi CHP’nin tek parti dönemi ile karşılaştırıyor. Onlar 1930’larda kaldı. İktidar partisinin il başkanı vali, ilçe başkanları da kaymakam diye bir şey yok. 100 senedir yapılmayan işlerin yapılıyor olması arkadaşların zoruna gidiyor sanırım. Arguvan’daki bir köyün yolunun yapıldığını 20 yıldır ben biliyorum. Ama başka bir yere de yapılınca çok görüyorlar. Deniz Kayıkçı, vekilimizin Alevi sözüne takıldı. Vekilimiz tüm bireyleri kastetti orada. Saz köyünden bahsediyorlar. O zaman başka bir köyden bahsedin. Siz ayrıcalık yapıyorsunuz o zaman. Karşı tarafta yapılan hizmetlere ise Alevi-Sünni ayrımından bahsediyorlar. Gelen paranın hepsi Malatya’ya yatırım için kullanılıyor. A köyü ya da B köyü diye bir ayrım yok. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Tabiî ki taslak programın hepsinin yapılmasının imkanı yok. Gelen listeye baktığımız zaman 40 trilyona yakın bir para tutuyordu. Biz bunu 25 milyon TL’ye denk gelecek şekilde acil olan projeleri bu listeye aldık’ diye cevapladı.

Hazırlanan rapor, CHP’li 5 üyenin yanı sıra ve AK Partili Mahmut Boyun’un red oyuna karşılık AK Partili diğer üyelerin oylarıyla  kabul edildi.

25 milyon TL’nin kullanılacağı yerler ve yatırım programı şöyle:

MERKEZ

ASFALT

1-Bağtepe 500 metre

2-Göllür, Karaköy 1.500 metre

3-Sütlüce, Küllümüğara 3.km.

4-Karagöz 3 km.

5-Topraktepe 3 km.

6-Sütlüce okul civarı 500 metre

7-Tokmaköyü köy içi 3 km.

8-Mahmudu 3 km.

9-Tepeköy 2 km.

10-Kamıştaş 5 km.

11-Hisartepe-Düzyol arası 4 km.

12-Bindal Sarıkaya 3 km.

13-Üzümlü 2 km.

14-Hacıhalilköyü 2 km.

15-Yenice Emirler 5 km.

16-Karahan köyü istinat duvarı

STABİLİZE

1-Pelitli 3,5 km.

İÇMESUYU

1-Tepeköy, Topraktepe, Sütlüce, Küllümağara, Karşıyaka Grup içmesuyu tesis yenileme

SULAMA

1-Suluköy

2-Bindalköyü

3-Tanişikköyü

4-Üzünlüköyü

5-Sütlüceköyü

6-Tohmaköyü

SULAMA LİMİT

1-Bağtepe köyü

2-Bulgurlu köyü

3- Çolaklı köyü

4-Kamıştaş köyü

5-Duranlar köyü

6-Göktarla köyü

7-Alhanuşağı köyü

8-Yeni köy

9-Yenice köyü

10-Gülümuşağı köyü

11-Karatepe köyü

12-Karaköy

13-Göller köyü

14-Bulutlu köyü

15-Pelitli köyü

16-Düzyol

ARGUVAN 

ASFALT

1-Cevreli-Hakverdi grup yolu

İÇMESUYU

1-Asmaca köyü

2-Kuyudere sondaj

3-Çiftlik köyü Kızılkaya mezresi

4-Armutlu köyü

5-Hakverdi köyü Kelolar mezrası

6-İsa köy

7-Gökağaç köyü sondaj

8-Tatkınık köyü sondaj

9-Bahceli köyü

AKÇADAĞ 

ASFALT

1-Kozluca 5 km.

2-Ilıcak 4 km.

3-Yağmurlu 4 km.

ELEKALTI YOL YAPIMI

1-Aksaray 2 km.

2-Demirciler-Aksüt 6 km.

3-Kozalak 2 km

4-Levent 1 km.

KİLİTTAŞI

1-Çatalbahçe köyü 4.000 M2

2-Şıhlar köyü 4.000 M2

İÇMESUYU

1-Çobanuşağı köyü

KANALİZASYON

1- Levent köyü

2-Doğantepe köyü

SULAMA

1-Esenbey tesis yenileme

ARAPGİR

ASFALT

1-Koru köyü 1 km.

2-Esikli-Üçtepe 3 km.

3-Kılıçlı-Kebir uşağı 3 km.

4-Selamlı 3 km.

İÇME SUYU

1-Düzce-Budak

2-Yk.Yabanlı

3-Esikli-Üçtepe

4-Günyüzü-Palanga mezrası

5-Yazılı

6-Budakköyü-Çiftlik mezrası sondaj

7-Onarköyü sondaj

8-Selamlıköyü sondaj

9-Kılıçlı-Kebiruşağı sondaj

10-Sinikli-Yolluklu-Dilan mezrası sondaj

SULAMA SUYU

1-Yaylacık köyü sulama havuzu

BATTALGAZİ

ASFALT

1-Toygar köyü 2.kat

2-Çolakoğlu köyü yol kenarı istinat duvarı

KANALİZASYON

1-Alişar köyü okul arkası

2-Kuluşağı köyü ek kanalizasyon

3-Çolakoğlu köyü Düz mezrası

İÇME SUYU

1-Kuluşağı köyü

SULAMA SUYU

1-Boran köyü köy içi

2-Alişar köyü köy içi

3-Yarımcahan köyü sulama boru yenileme

4-Kadıçayır köyü sulama kanal

5-Yarımcahan sulama havuzu

DARENDE

ELEKALTI

1-Başderik-Gaziköy Grup yolu

KANALİZASYON

1-Başdirek köyü

2-Yenipınar köyü

İÇME SUYU

1-Günpınar köyü

DOĞANŞEHİR 

ASFALT

1-Kadılı 4 km. 2.kat

2-Örencik 1 km.

STABİLİZE

1-Fındık 2 km.

2-Polatdere  3km.

3-Yolkoru 3 km.

4-Günedoğru 2 km.

5-Örencik 5 km.

6-Karanlıkdere 5 km.

7-Çavuşlu 3 km.

MENFEZ

1-Beğre-Pınarbaşı mezrası menfez

TESVİYE

1-Battalyaylası yol açma

KANALİZASYON

1-Örencik-Kurudağ

2-Fındık kanalizasyon fosseptiği

SONDAJ

1-Yolkoru

2-Çavuşlu köyü

3-Karaterzi

4-Gürobası

5-Küçüklü

6-Günedoğru

İÇME SUYU

1-Elmalı köyü su deposu

SULAMA SUYU

1-Örencik-Yekli

2-Fındık-Homanis

3-Çavuşlu Kömürcük 1.000 metre 200’lük boru

4-Çavuşlu-Battalmeydan hayvan sulama yalakları ve isale hattı 2.500 metre boru 50’lik

5-Karanlıkdere-Karacaoluk-Bostanhali

6-Savaklı güneş panel Kaştal sulama

7-Topraktepe-Kozluk 2.000 metre 150’lik

DOĞANYOL

ELEKALTI

1-Koldere köy içi 2 km.

2-Konurtay-Yalınca arası 7 km.

İSTİNAT DUVARI

1-Koldere ilköğretim okulu 30 metre

2-Konurtay-ilköğretim okulu 100 metre

STABİLİZE

1-Konurtay köy içi 6 km.

2-Gümüşsuyu-Karahüseyin-Haraba mezrası 3 km.

3-Gevheruşağı-Yeşilköy ve Doğanyol arası 11 km.

4-Bahramlı köyü 500 metre

5-Akkent köyü 2 km.

6-Yeşilköy 1 km.

7-Poyraz köyü-Gevheruşağı-Taşağası mezrası arası 3 km.

8-Yeşilköyü-Gümüşsuyu arası 3 km.

9-Burç köyü-Kurbalı mezrası 6 km.

10-Koldere köy içi 7,5 km.

SULAMA LİMİT

1-Uulutaş köyü Haldöken mezrası 300 metre boru

2-Gümüşsu köyü Karahüseyinlen mezrası 4.200 metre boru

3-Gevharuşağı köyü 400 metre boru

4-Yeşilköy 200 metre boru

5-Konurtay köyü 2.000 metre boru

6-Burç ve Damlı köyü 4.000 metre boru

7-Koldere köyü 2.500 metre boru

HEKİMHAN

ASFALT

1-Girmana-Kocaözü arası 8 km.

ELEKALTI

1-Delihasanyurdu-Söğüt arası 9 km.

2-Kavacık-Mollaibrahim arası 4 Km.

STABİLİZE

1-Kurşunlu-Tillolar-Söğüt arası 5 Km.

2-Kurşunlu-Değirmenpınarı-Şendik yolu 4 km.

3-Güzelyayla-Kuzukulağı arası 2,5 Km.

4-Dikenli-Höyücek arası 2,5 Km.

SULAMA SUYU

1-Yağca köyü Midem uşağı

2-Sarıkız köyü

3-Başkınık köyü

KANALİZASYON

1-Dursunlu köy içi

2-Yeşilpınar-Katıl mezrası

KULUNCAK

ELEKALTI

1-İlisuluk köyü 7 Km.

2-Sofular-Özbek 4 Km.

ASFALT

1-Sofular asfalt yama

STABİLİZE

1-İlisuluk-Kale 4 km.

İÇME SUYU

1-Karaçayır-Komali

2-Kızılhisar-Keçik

3-Sultanlı

4-Çay köyü

5-Kaynarca Zafer mah.

6-Çiritbelen köyü

KANALİZASYON

1-Göğebakan köyü

2-Karlık köyü

KALE

ASFALT

1-Gülenköy-Uzunhüseyin Pütürge bağlantı yolu

İÇME SUYU

1-Uzunhüseyin köyü

SULAMA SUYU

1-Bent köyü kapalı sistem

2-Darıpınar boru

İSTİNAT DUVARI

1-Kozluk köyü

PÜTÜRGE

ASFALT

1-Bakımlı 4 km.

STABİLİZE

1-Tatlıcak köyü

2-Pazarcık Dağlan

3-Başmezra

4-Taştepe

SULAMA SUYU

1-Ormaniçi Yongalı

2-Uzuntaş-Şalyan

3-Gündüz köyü

SULAMA LİMİT

1-Pozkıran –Karan-Gevirmiye-Muzik

2-Çengeliköyü

3-Üçyakaköyü

4-Yazıca-Görhan

5-Arınlıköyü

6-Taşmış-Çermik

7-Kavaklıdere köyühavuz

8-Taştepeköyü

9-Pazarcık-Nefsiküçük

10-Başmezra köyü

11-Balpınarköyü

YAZIHAN

STABİLİZE

1-Epreme Bazolar 3 km.

2-Sarsap-Cavlaklar mezrası 3 km.

3-Mısırdere Paşolar mezrası 2 km.

4-Oluklu-Körpınar 3 km.

5-Merkez Tenci-Silan 1 km.

6- Merkez Kanalyolu taşına 3 km.

7-Atmalılar Tuncer mah. 1 km.

8-Böğürtlen Tahtalı 1 km.

9-Tahtalı-Hacıdamı 2 km.

10-Tecirli 2 km.

11-Güneşliler 2 km.

12-Kömüşhan 3 km.

ELEKALTI

1-Sinanköyü 5 km

HABER: Yeni Malatya Gazetesi- ÖZEL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız