SON DAKİKA
SON DEPREMLER

25 Milyon TL İçin Yetki Verdiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:09:09
25 Milyon TL İçin Yetki Verdiler
A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi, Malatya’nın başlıklar halinde belirleyeceği sorunları ele alıp, temenni kararı alarak ilgili yerlere sunacak.

İl Genel Meclisi’nin Ekim ayı son toplantısı İl Özel İdaresi Salonu’nda Nacı Şavata’nın başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündem gereği, kalan hizmetlerin biran önce tamamlanması için İl Özel İdaresi’ne İller Bankası kanalıyla 20 milyon TL, başka bankalar kanalıyla da 5 milyon TL olmak üzere toplam 25 milyon TL kredi kullanılması konusunda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya’ya yetki verilmesi konusundaki Vali Vasip Şahin’in teklifi kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, merkez Yaprakıpınar Köyü’ne vurulan içme suyu sondajından sonra içme suyu şebekesi yapımı teklifi komisyonda görüşülmek üzere havale edildi.

Doğanşehir ilçesi Esenlik Mahallesi’ndeki ilkokulun hangi aşamada olduğunun araştırılması için verilen önerge komisyonda görüşülmek üzere havale edildi.

Hekimhan İlçesi Deveci Köyü eski köy yolunun İl Özel İdaresi yol ağına alınması için yapılan teklif, ilgili komisyonda görüşülmek üzere havale edildi.

Köylerde iletişim teknolojileri altyapı kablo çekimi sırasında yolların tahrip olduğu, bu şirketin tahrip edilen yolların onarılması için yatırdığı paranın yol yapımı dışında kullanılmaması konusu da görüşler dile getirildi.

Toplantı sonunda konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata; eğitim, komşuluk ilişkileri ve Malatya’da konteynır kentte barındırılan Suriyeli mültecilerin sosyal, ekonomik, sağlık ve eğitim sorunlarının incelenip rapora bağlanması için ilgili komisyonlara görev verdi. Komisyonların hazırlayacağı rapor temenni şeklinde ilgili ve yetkililere iletilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız