SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"25 Milyonluk Hibe Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:28:40
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Mermerciler Odası Başkanı Ali Akdağlı ve 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem başta olmak üzere Malatya'da faaliyette bulunan sektör temsilcileriyle bir araya gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan görüş alış verişinde bulundu. Turan, çeşitli sektörlere yönelik Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının açıkladığı destek programlarının olduğunu ifade ederek; Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, Malatya’nın fiziki ve kültürel imarının yanı sıra, üretim ve istihdama önemli katkılar sağlayacak projelere de öncülük ettiğini ve destek verdiğini belirtti. 

Turan toplantıda yaptığı konuşmada;  “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır, Malatya’mızda faaliyet gösteren tüm sektörler ile yakından ilgilendiği gibi, mermercilik sektörünün sorunlarıyla da yakından ilgilenmekte ve sektörün Malatya’mız da istenilen seviyeye gelmesi için yoğun gayret göstermektedir. Başkanımız Ahmet Çakır, Akçadağ ilçemizde bulunan mermer rezervlerinin hammadde olarak değil, işlenmiş ürün şeklinde pazarlanması ve Malatya ekonomisine daha büyük katkı sunması için her türlü ARGE çalışmasına destek verdi. Bizler de konunun paydaşlarıyla bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunduk” ifadelerini kullandı. 

Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Mermercilik alanında faaliyet gösteren girişimcilerden yeteri sayıda talep olması halinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın açıkladığı, kümelenme destek programı dahilinde 25 milyon TL hibe verileceğini söyleyerek; “Verilecek 25 milyon TL hibeyle mermercilik sektörünün ortak kullanım alanlarına önemli yatırımlar yapılabilecektir. Yapılacak yatırımlar ile birlikte hem Akçadağ mermerimiz hammadde olarak değil işlenmiş ürün olarak değerlendirilecek, hem de ilimizde faaliyette bulunan sektör girişimcilerimiz ulusal ve uluslararası alanda rekabet güçlerini artırmış olacaklardır. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak, belirtmiş olduğum gibi mermercilik alanında faaliyette bulunan girişimcilerimizden yeteri sayıda talep olması halinde 5 yıllık bir süre için verilecek olan hibe yardımın alınması hususunda TSO ve Üniversitemiz ile birlikte her türlü gayreti göstererek, çözüm sunacağız. Bu amaçla düzenlediğimiz ilk toplantı çok olumlu geçti. Bu çalışmalarımıza katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız