SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'250 Dönüm Alan Var'

A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ Belediye Başkanı İbrahim Koşar, Akçadağ'ın mermer organize sanayi bölgesi olmanın mutluluğunu yaşayacağını söyledi.

Koşar, müteşebbis heyetinin Akçadağ'da incelemelerde bulunacağını ifade ederek, "Akçadağ'da mermer ocaklarını tespit ettik. Ve Akçadağ'da mermer yatakları mevcut iken Akçadağ'daki mermerin yurt dışına çıkarılıp, buralarda işlenmesi bizim için olumsuz bir durumdu. Biz de TSO Başkanı iken AK Parti Malatya Milletvekilimiz Mücahit Fındıklı ile konuştuk ve Akçadağ'da mermer ihtisas sanayisinin kurulmasına inandık. O zamandan beri çalışmalar başladı. Şu safhada da Akçadağ mermer ihtisas organize sanayisinin kuruluş aşaması yani müteşebbis heyetinin kurulmasıyla, parsalazyon, alt yapı ve kamulaştırma ile ilgili müteşebbis heyeti çalışma yapacak. İnşallah önümüzdeki aylar içerisinde bunu hep beraber göreceğiz. Tabi bin 250 dönümlük bir alanımız var. Ancak bu alan müteşebbisler tarafından yeterli görülmediği takdirde biz bunu istedikleri kadar yer tahsis edebileceğiz. Önce Akçadağ, sonra Malatya ve tabi ki Türkiye kazanacak. Mermer her zaman itibar gören bir maden. Akçadağ'da bir patent kazanmak suretiyle Akçadağ
mermer organize sanayi olmanın mutluluğunu yaşayacak" dedi.
Akçadağ'da hayvancılığa yönelik önemli adımların atıldığına da dikkat çeken Koşar, "Beş bin dönümden fazla bir mera arazimiz geçtiğimiz ay içerisinde ihaleye çıktı. 25 yıllığına kiraya verildi. Bu istihdama da büyük katkıda bulunacaktır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız