SON DAKİKA
SON DEPREMLER

250 Gram Kirazda Mucize..

A- A+ PAYLAŞ

Uzmanlar mevsiminde kiraz yenmesinin birçok açıdan sağlığa faydalı olduğunu hatırlatarak kirazın faydalarını şöyle sıraladı...

KİRAZ mevsiminin açılmasıyla bilim adamlarının bu meyveyle ilgili araştırmaları da hız kazandı. Colorado Üniversitesi uzmanları mevsiminde kiraz yenmesinin birçok açıdan sağlığa faydalı olduğunu hatırlatarak kirazın faydalarını şöyle sıraladı:

Kireçlenme: Araştırmalara göre günde iki porsiyon (yaklaşık 20 adet) kiraz tüketenlerde, kireçlenme riski yüzde 15 oranında azalıyor.

Kalp sağlığı: Kirazdaki fenol içeren maddeler de kalp krizi ve felç riskini yüzde 58 oranında düşürüyor.

Kanser: Kolon ve göğüs kanserlerine yakalanma risikini düşürüyor, tümörlerin büyüme hızını yavaşlatıyor.

Diyabet: Vücudun şekere karşı dayanıklılığını arttırarak diyabet riskini yüzde 30 oranında düşürüyor.

Beyin: Kiraz beyinde oksijensizlik yüzünden zarar görebilecek hücreleri koruyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız