SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"250 Gramdan Aşağı Olmayacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:37:51
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da ekmeği 250 gramdan aşağı olmayacağını söyleyen Gıda Tarım, Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, artırımların ise 50'şer gram yapılabileceğini belirtti.

Aygül, konuyla ilgili yaptığı toplantıdaki konuşmasında,"4 Ocak 2012 tarihinde yayınlanan ekmek tebliği kapsamında ekmekle ilgili düzenlemeler yapıldı. Tebliğ 4 Şubat 2012 itibarıyla yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamında, somun veya benzeri ekmek çeşitleri 250 gramdan başlayarak üretim yapılacak. Bundan sonra bu gramdan düşük emmek üretilemeyecek. 250 gramdan aşağı olmayacak. Ancak 250 gramdan sonra ise 50'şer gram artabilecek. Süt veya başka katkılı maddeler de 250'den aşağı olmayacaktır. 2011'de 2 bin 464 denetim yaptık. Mevzuata aykırı faaliyetlerde bulunan 126 işletmeye 674 bin TL ceza uygulandı. Gramaj veya gıda kontrol konusunda şikayetler Alo 174'e bildirilmeli" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız