SON DAKİKA
SON DEPREMLER

250 Mülteci Aile Malatya'da

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:57:52
250 Mülteci Aile Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

Afganistan, İran, Suriye ve Irak’taki iç savaş ve karışıklıktan kaçarak Türkiye’ye gelen mültecilerden yaklaşık 250 ailenin Malatya’da bulunduğu bildirildi.

Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç imzası ile yapılan yazılı açıklamada, “Afganistan, İran, Suriye, Irak’taki iç savaş ve karışıklıktan kaçarak ülkemize gelen sığınmacılardan yaklaşık olarak 250 aile, toplam bin 510 kişi olarak ilimizde bulunmaktadır. Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği tarafından ilimize gönderilen ve sığınmacı olarak ikamet tezkeresi alan ailelere, Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama daha rahat bir şekilde dahil olabilmeleri amacıyla çeşitli alanlarda nakdi, eğitim, ikamet tezkeresi defter bedeli, sağlık ve yakacak yardımları yapılmaktadır” denildi.

Açıklamada şu bilgiler yer aldı:

“Bu kapsamında Vakfımız Başkanlığında sığınmacılara ait 239 aktif yardım dosyası bulunmaktadır. Bugüne kadar çeşitli alanlarda 726 işlem yapılmış olup, ailelere 112 bin 642 TL nakdi, 202 ton da kömür yardımı yapılmıştır. Ayrıca sığınmacılardan 7 aileye tekerlekli sandalye verilmiştir. Şartlı Nakit Transferi Yardımları kapsamında ailelerin okul çağındaki çocuklarına yönelik olarak yaptıkları başvurulara istinaden 206 öğrenciye eğitim yardımı yapılmasına karar verilmiş, ayrıca ilimizde bulunan sığınmacıların istihdam edilmeleri ile ilgili de çalışmalar başlatılmıştır. Sığınmacı statüsündeki bu ailelere Malatya Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından da düzenli olarak gıda yardımı yapılmaktadır.”

Açıklamada, Malatya’daki sığınmacılara yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden ek kaynak talebinde bulunulduğu da aktarıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız