SON DAKİKA
SON DEPREMLER

250 Polisle Operasyon

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:58:32
250 Polisle Operasyon
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da sokakta uyuşturucu madde satışı yapanlara yönelik gerçekleştirilen operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. 

Malatya Emniyet Müdürlüğü kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, sokak satıcılarına yönelik 8 aylık çalışmanın ardından 250 polisle operasyon düzenledi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerine Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polislerinin de takviye olarak destek verdiği operasyonda, il merkezindeki birahane ve eğlence merkezlerinin bulunduğu Malatya Eğlence merkezi ile bazı işyeri ve evlere baskın düzenlendi. Operasyonda narkotik köpekleri de kullanıldı. Operasyonda birahanelerin bulunduğu İş merkezindeki boş dükkan ve zulalarda satışa hazır vaziyette bekletilen esrar maddeleri ele geçirildi. İş merkezinin balkon kısımlarında ekilmiş vaziyette kenevir bitkisi de ele geçirildi. Evlere düzenlenen baskınlarda yine çok sayıda satışa hazır hale getirilmiş esrar paketleri elde edilirken, yine ekilmiş vaziyette kenevir bitkisi de ele geçirildi.

Operasyon sonucunda Malatya il merkezinde 20, Sivas’ta 1 ve Gaziantep’te ise 1 şüpheli olmak üzere toplam 22 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden birisinin kadın olduğu öğrenildi.

Operasyonlarda satışa hazır vaziyette 281 paket içerisinde 1 kilogram 700 gram esrar ile birlikte yine yapılan aramalar da 1 kilogram 524 gram olmak üzere toplam 3 kilo 224 gram esrar maddesi ele geçirildi. Aramalarda balkon diplerine ve çiçek saksısı içerisinde yetiştirilen 56 kök kenevir bitkisi, 1 adet esrar maddesi tartımında kullanılan terazi, 2 adet uyuşturucu madde içmekte kullanılan kova tabir edilen düzenek ve 10 adet tabanca fişeği ele geçirildi.

Soruşturma sürecinde Malatya’daki eğlence mekanlarında satışa sunulmak üzere getirildiği tespit edilen 33 kilo 752 gram esrar maddesi de ele geçirilerek, bu olayla ilgili olarak da gözaltına alınan 1 kişinin tutuklandığı belirtildi.

EMNİYET AÇIKLAMASI..

Operasyonla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden de şu açıklama yapıldı:

"12.06.2013 tarihine kadar ilimizde gerçekleştirilen yakalamalarda şüphelilerden daralı toplam 33 kg 752 gram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirilmiş, 1 şüpheli şahıs tutuklanmıştır.

12/06/2013 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda 20 şahıs ilimiz merkezinde, 1 şahıs Gaziantep ve 1 şahıs Sivas ilinde olmak üzere toplam 22 şahıs yakalanarak göz altına alınmış, şahısların ikametlerinde, işyerlerinde ve ilimiz Cezmi Kartay Caddesi üzerinde bulunan Eğlence Merkezlerinin bulunduğu hanlarda yapılan aramalarda ; toplam 3 kg 224 gram uyuşturucu esrar maddesi, 56 kök kenevir bitkisi, 1 (bir) adet uyuşturucu esrar maddesi tartımında kullanılan hassas terazi, 2 (iki) adet uyuşturucu madde içmekte kullanılan kova tabir edilen düzenek, 10 (on) adet tabanca fişeği ele geçirilmiştir. 

Gözaltına alınan 22 şüpheli “TCK. 188/3 Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak” suçundan haklarında düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte adli makamlara sevk edileceklerdir.

Soruşturma devam ediyor."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız