SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Robotik Yürüme Cihazı Hizmette

0
Güncellendi - 2018-05-11 01:48:44
Robotik Yürüme Cihazı Hizmette
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmete giren robotik yürüme cihazı, yürüyemeyen veya yürüme kısıtlılığı olan hastalara umut oluyor.

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde robotik yürüme cihazı ile hizmet verilmeye başlandı. Konuyla ilgili bilgiler veren Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Kelleş, “Robotik yürüme cihazı, travmatik beyin ve omurilik yaralanmaları, inme, nörolojik veya ortopedik nedenlerden kaynaklanan yürüme yeteneğinin kaybının tekrar kazanımı ve geliştirilmesi için kullanılan robot destekli yürüyüş rehabilitasyon sistemidir. Robotik yürüme cihazımız ile yaptığımız tedavilerde, kas kitlesini kontrol edip, vücut kitleyi koruyarak ve hastalarımızı yeniden ayağa kalkıp, yürüyor hissi vermek suretiyle motive ederek, hastalarımızın yeniden yürümesi amaçlanmaktadır. Son yıllarda umut verici bir tedavi konsepti olarak, bant üzerinde kısmi vücut ağırlığı aktarımı sağlayan destekli yürüme sistemi yolu ile lokomotor tedavisi öne çıkmaktadır" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız