SON DAKİKA
SON DEPREMLER

El Emeği Göz Nuru Sergisi Açıldı

0
Güncellendi - 2018-05-12 21:12:56
El Emeği Göz Nuru Sergisi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘El Emeği Göz Nuru Sergisi ve Öğrenme Şenlikleri’ düzenlenen törenle açıldı.

Büyükşehir Belediyesi yanında Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Sergi ve Öğrenme Şenlikleri için 11 Mayıs Cuma günü bir tören düzenlendi. Saat 14.00’de düzenlenen törene Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Yeşilyurt Belediye Başkan Vekili Ramazan Yakıcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Turan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Üner Özer, ilçe teşkilatları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Tatlı: MABESEM’le ortak işbirliği yapıyoruz

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, folklor gösterileriyle devam etti. Bu yıl 4. kez açılan ‘El Emeği Göz Nuru Sergisi ve Öğrenme Şenlikleri’ açılış töreninde ilk olarak Malatya Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı bir konuşma yaptı.

İl genelinde 2017-2018 döneminde 3850 kurs merkezinim açıldığını ve 59 bin 67 kursiyerin faydalandığını belirten Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, tarihte kadim medeniyetleri ayakta tutan gücün öğrenmeye verilen önemden kaynaklandığını söyledi. Tatlı,  "Ne zaman ki ilimden ve öğrenme azminden uzaklaşırsanız beraberinde yıkımlar ve yok oluşlar baş gösterir. Bu nedenle ülke olarak dünya üzerinde doğru, güzel, etkin ve etkili bir noktada olmak istiyorsak okumak, düşünmek, üretmek zorundayız. İşte hayat boyu öğrenme örgün eğitimin dışında kalan bu öğrenmeleri kapsamaktadır.  Ülkemizde mesleki eğitimden sosyal, kültürel, sanatsal kurslara mesleki yetkinlik ve kendini gerçekleştirmeye kadar halk eğitim merkezlerimizde birçok alanda kurs verilmektedir. Bu kurslarımızda özellikle kadınlarımıza yönelik el becerilerini geliştirici ve bunu ekonomik değere dönüştürücü çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalarımızın bir kısmı özellikle MABESEM’in ortak işbirliği ile yürütülmektedir. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız için Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendilerinin himayelerinde okuma yazma seferberliği başlatılmıştır. Bu seferberlik kapsamında ilimizde 671 adet okuma yazma kursu açılmış, bu kurslarımızdan 7 bin 293 kursiyerimiz yaralanmıştır." dedi.

Polat: Hayata dokunarak hizmetler üretiyoruz

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise yaptığı konuşmada, sergi ve şenliklere katılan bayanlara teşekkür etti. Annelerin baştacı olduğunu söyleyen Polat,  “Cennet annelerin ayakları altındadır. Peygamber Efendimizin bize annelerimizle ilgili tavsiyesi, nasihati budur. Dolayısıyla da annelerimiz bizim başımızın tacıdır.

Geleceğimizi şekillendiren, toplumun hamurunu yoğuran bayanlardır. Eğer bayanlarımız sanatsal, kültürel ve eğitim anlamında bizi geleceğe taşıyacak vizyona sahiplerse, geleceğimiz teminat altında demektir. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak, AK Belediyeciliğin bir gereği olarak başta Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerimiz olmak üzere bütün belediyelerimizle hayatın dört bir tarafına dokunarak hizmetler üretmekteyiz. AK Belediyecilik bu ülkeye öyle bir standart getirmiştir ki artık klasik belediyecilik hizmetlerini anlatmanın bir gereği yok. Çünkü klasik belediyecilik hizmetlerinde çıtayı en üst noktalara taşımıştır. Malatya Büyükşehir Belediyemiz; Malatya'nın dört bir tarafına yeni yollar açma, var olan yolların kalitesini yükseltme, statik kaplama, asfalt serimi, özellikle merkezlerde prestij caddeler oluşturma, meydanlar oluşturma, peyzaj ve yeşillendirme, ulaşım hizmetleri ve  yeni altyapı şebekeleri döşeme gibi klasik belediyeciliğimizi çok üst seviyelere taşımıştır. Bu klasik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sanatsal, kültürel ve sosyal faaliyetler açısından da ülkemizin önde gelen şehirleri arasında yer almaktayız.

‘El Emeği Göz Nuru Sergisi ve Öğrenme Şenlikleri’ Büyükşehir Belediyemiz ile Malatya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortaklaşa tertip ettiği bir projedir. Yıl içerisinde bayanlarımızın, çocuklarımızın yaptığı el emeği göz nuru çalışmaları, özellikle bir fuar şeklinde tertip edilerek sunuluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

88 yaşında okuma yazma öğrendi

Konuşmaların ardından, Sayın Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatılan ‘Okuma Yazma Seferberliği’nde eğitimlerini başarıyla tamamlayanlara sertifika takdimi yapıldı. 88 yaşında okuma yazma öğrenen Zehra Selçuk isimli teyzenin sertifikasını Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat verirken, çoğunluğunu yine yaşlıların oluşturduğu seferberlik kursiyerleri, sertifikalarını törene katılan protokol üyelerinin elinden aldı.

Yapılan konuşma ve sertifika takdiminin ardından ‘4. El Emeği Göz Nuru Sergisi ve Öğrenme Şenlikleri’nin kurdelesi kesilerek, standlar gezildi.

Açılan standların yanı sıra yoğun etkinliklerin düzenleneceği sergi ve şenlikler, 13 Mayıs Pazar gününe kadar 10.00 – 19.00 saatleri arasında açık kalacak. Sergi ve şenliklere tüm vatandaşlar davet edildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ahmet Malatyali (5 yıl önce)
    İste Malatyaliya Adiyamanli reislin acilis yaptigi kurdela kestigi boyle devasa projeler gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    10 yil ònce bir kadının elini tutan siyasetçileri Allahın hükümleriylen hükmetmiyor diye kafir ilan eden zihniyet ler bugün ise tam tersini söylüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Helal olsun Malatyalı ya Şapka çıkarıyorum ve sonuna kadar katılıyorum.
    0
    0
    Yanıtla