SON DAKİKA
SON DEPREMLER

255 Aile Malatya'da Barındırılıyor

A- A+ PAYLAŞ
Van'da meydana gelen depremlerden sonra, toplam 1155 kişiden oluşan 255 depremzede ailenin Malatya'da barındırılıp, ihtiyaçlarının karşılanmakta oldukları bildirildi.
 
Konuya ilişkin olarak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yapılan açıklama şöyle:
 
"T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Van Depremzedeleri konulu 14.11.2011 tarihli genelgesi doğrultusunda Malatya Valiliğinde Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir başkanlığında Van Depremzedeleri Çalışma Komisyonu oluşturulmuştur. 
 
Komisyonun tüm iş ve işlemlerinin yerine getirilebilmesi için ise İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı bünyesinde Sosyal Destek Koordinasyon Merkezi kurulmuştur. Kurulan Sosyal Destek Koordinasyon Merkezinde meslek elemanlarınca sosyal yardım ve sosyal hizmet alanında duymuş oldukları hizmetlere bağlı olarak yönlendirme yapılmaktadır. 
 
Van İli ile Erciş İlçesinden İlimize gelen depremzedeler ise 14.11.2011 tarihinden itibaren İlimizdeki sosyal tesislerden olan Öğretmenevi, Polisevi, Devlet Demiryolları, Şeker Fabrikası, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Yeşilyurt Ziraat Bankası Lojmanı, Akçadağ İlçesi Öğretmenevi, Karayolları Bölge Müdürlüğü misafirhanelerine yerleştirilmeye başlanmıştır. 
 
Kurulan Sosyal Destek Koordinasyon Merkezine sosyal tesislere yerleşmek ve ayni ve nakdi yardım almak için toplam 255 aile başvuru yapmıştır. Bunlardan;
 
 İlimizde yer alan sosyal tesislere 63 aile toplam da 272 kişi olarak yerleştirilmiştir. 
 
13 aileye barınmaları için 6 ay ile 1 yıl süreli kirasız ev tahsisi yapılmıştır. Bu aileler toplam 83 bireyden oluşmaktadır. 
 
Toplamda İlimize gelen depremzedelerden sosyal tesisler ile kendilerine ev tahsisi yapılanların dışında olanlar ise sosyal destek sistemleri aktif olması nedeni ile akrabalarının yanında kalmakta olup bazıları ise kendi imkanları ile ev kiralamışlardır. Bu ailelere de gerekli yönlendirme, rehberlik ve yardımlar yapılmaktadır. 
 
Sosyal tesislerde kalan 40 ailedeki toplam 130 bireye giysi yardımı yapılmıştır.
 
Sosyal tesislerde kalan toplam 272 bireye aile sağlık taraması yapılması sağlanmıştır.
 
Depremzede ailelerin çocuklarından 82 tanesi çeşitli okullara kayıt ettirilmiş olup her öğrenciye gerekli çanta ve kırtasiye yardımı yapılmıştır.
 
Malatya’ya gelerek ilköğretim ve liseye devam eden ayrıca üniversite sınavlarına hazırlanan 70 depremzede öğrencinin dershanelere ücretsiz kayıt işlemi yapılmıştır.
 
Gıda yardımı; için Sosyal Tesislerde kalanlar hariç olmak üzere (Tesislerde kalanların 3 öğün yemeği tesis tarafından temin edilmektedir.) 120 aileye gıda yardımı yapılmıştır. Gıda yardımları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ile Malatya Belediyesi tarafından yapılmaktadır. 
 
İstihdam edilmek üzere İŞKUR’ a yönlendirilen kişi sayısı 56’dir. Bunlardan 45 kişi İŞKUR’a müracaat etmiştir. İŞKUR tarafından işe yönlendirilen 45 kişiden 43‘ü istihdam edilmiş, 2 kişi verilen işi kabul etmemiştir.
 
VAN DEPREMZEDELERİ İSTATİSTİĞİ
1. Van’dan Gelen Aile Sayisi……………………………. : 255
 
2. Van’dan Gelen Kişi Sayisi……………………………...:1155
 
3. Misafirhanelerde Kalan Kişi Sayisi………………. : 272
 
4. Eğitime Kayit Edilen Çocuk Sayisi…………………..: 82
 
5. Ücretsiz Dershaneler Kayıt Yapılan Kişi Sayısı : 70
 
6. Aile Sağlık Taraması Yapılan Kişi Sayısı….............:272
 
7. Gida Yardimi Yapilan Aile Sayisi…………………….. :120
 
8. Giyim Yardımı Yapılan Kişi Sayısı……………..………: 130
 
9. İş-Kur’a Yönlendirilen Kişi Sayısı  ……….………….: 56
 
10. İş-Kur’a Başvuran Kişi Sayısı  ………………………….:45
 
11. İşe Başlayan Kişi Sayisi………………………..………… : 43
 
12. İşi Reddeden Kişi Sayisi……………………………………...:   2"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız