SON DAKİKA
SON DEPREMLER

257 Kişi Çağrıldı Ama..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da "Malatya'nın Altın Değerleri" tanıtım toplantısı yapıldı. 257 kişinin özel kurye ile gönderilen davetiyelerle çağrıldığı tanıtım ve satış toplantısına 30 dolayında davetli gelirken, toplantıda 26 adet madalya satıldı.

Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (MTSO) Hasan Erkoç, Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren'in yanı sıra, iş adamları ve 91 bin dev öğrenci projesi temsilcileri katıldı.

22 ayar olan ve Darphane'de 150 adet bastırılan madalyaların tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, madalyanın bir yüzünde "Dünya Kayısı Başkenti Malatya ve Kayısı Figürü" diğer yüzünde ise, "Önemli İnsanların Diyarı Malatya" yazısı ile Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ve Turgut Özal'ın bulunduğunu, bundan dolayı madalyaların manevi değerinin yüksek olduğunu söyledi.

Daşöz, eğitimde daha ileriye gitmek için kenetlenip, bir arada hareket etmenin önemli olduğunu vurgulayarak, "Dünyada bulunan bütün çocuklar bizim çocuklarımızın rakibi konumunda. Bu nedenle çocuklarımızı, dünya çocukları seviyesine getirmeliyiz. Bu nedenle Milli Sorumluluk içinde hareket etme zorunluluğumuz vardır. İşte 91 bin dev öğrenci projesi bu kapsamda doğmuş ve hayata geçirilmiştir. Bu proje hem yeni okullar kazanmamıza hem de çocuklarımızın kendilerini geliştirmelerine vesile olmuştur. Çocuklarımız böyle bir proje içerisinde olmasalardı, hep başkalarından bir şeyler yapmalarını bekleyeceklerdi. Şimdi ise bu çocuklar kendilerinin ne kadar önemli olduğunun farkına vararak, neler yapabileceklerini anladılar" dedi.

91 bin dev öğrenci projesi kapsamında, öğrencilerin Malatya'da önemli sosyal ve kültürel faaliyetlere imza attıklarını ifade eden Daşöz, "Malatya bu çocuklara çok şey borçlu. Bu çocuklar Malatya'nın bozulan imajına panzehir olmuştur. Malatya'nın gerek sosyal gerekse kültürel etkinliklerine renk katmışlardır. Bu nedenle bizimde bu çocuklarımıza yardımcı olmamız gerekiyor" diye konuştu.

Yeni bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında 91 bin dev öğrenci temsilcilerinin de beyin fırtınası yapması sonucu "Malatya'nın Altın Değerleri" adı altında 150 adet madalyanın yaptırıldığını kaydeden Daşöz, "Bugün burada yaptığımız tanıtım toplantısına katılım çok az. Bu salon dolmalıydı, ama önemli değil. Biz olayları sayı ile ifade etmiyoruz. Çok büyük bir yüreğe sahip olan insanlarımız var burada. Sizler bugün burada 91 bin dev öğrenciye çok büyük bir itici güç olacaktır. Biz bu proje kapsamında elde edeceğimiz gelir ile Şehit ve Gazi ailelerimize alınan büroya 60 bin TL katkı sağlamak, kayısı tanıtımına bir kısım destek vermek ve "91 Bin Dev Öğrenci Altın Adamlar" anaokulu açmayı planlıyoruz" ifadesinde bulundu.

Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut ise, ülkelerin kalkınması ve ileriye gitmesinde eğitimin önemli bir rol oynadığını belirterek, "91 bin dev öğrenci projesi Malatya'daki okullarımızda büyük bir hareketliliğe neden oldu. Ancak, Avrupa'ya oranla eğitimde bir çok eksiklerimiz var. Bu eksikleri kapatmak için çalışmalar devam ediyor. İşte 91 bin dev öğrenci projesi de bu kapsamda gelişti ve bugünlere kadar geldi" dedi.

Abdülkadir Eriş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin de mini konseriyle renklendirdiği gecede, son olarak madalya satışı yapıldı. Tanesi 5 bin TL'den satışa sunulan madalyanın ilkini MTSO Başkanı Hasan Erkoç alırken, gecede 26 madalya satışı gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız