SON DAKİKA
SON DEPREMLER

26 Bölge Arasında 14. Sıra..

A- A+ PAYLAŞ

2007 yılı Ağustos ayında Türkiye'de Tüketici Fiyatları Genel Endeksi, bir önceki aya göre % 0,02 oranında değişim gösterirken, Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerini kapsayan Malatya İstatistiki Bölgesinde 2007 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre değişim oranı % 0,13 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) tarafından yapılan belirlemelere göre; 2007 yılı Ağustos ayında Türkiye'de Tüketici Fiyatları Genel Endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı % 7,39; Malatya İstatistiki Bölgesinde ise bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı % 7,61 olarak gerçekleşti.

TÜİK Malatya Bölge Müdürü Şemsettin Özcan'ın açıklamasına göre; 2007 yılı Ağustos ayında Türkiye'de Tüketici Fiyatları Genel Endeksi on iki aylık ortalamalara göre değişim oranı % 9,46 olurken bu oran Malatya İstatistikî Bölgesinde ise % 8,95 olarak belirlendi.

2007 yılı Ağustos ayında TÜFE' de 26 İstatistiki Bölge içinde en yüksek artış % 1,18 ile Adana ve Mersin kapsayan bölgede gerçekleşirken en yüksek düşüş % -0,77 ile Zonguldak, Karabük ve Bartın illerini kapsayan bölgede yaşandı. Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinden oluşan Malatya bölgesi ise % 0,13 değişim oranı ile 26 İstatistiki Bölge içinde en yüksek artış gerçekleşen 14. bölge oldu.

EN YÜKSEK ARTIŞ GIDA VE İÇEÇEKLERDE YAŞANDI
TÜFE, Tüketim kalıpları itibariyle 2007 yılı Ağustos ayında Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinde en yüksek artış % 2,44 ile gıda ve alkolsüz İçecekler grubunda, en yüksek düşüş ise % -5,23 le giyim ve ayakkabı grubunda görüldü.

Malatya İstatistiki bölgede en yüksek artış gösteren seçilmiş bazı maddeler itibariyle yapılan değerlendirmede bir önceki aya göre en fazla artışı % 33,59 ile Erik, % 29,08 ile Yumurta, % 23,70 ile Fasulye de yaşandı. Bir önceki aya göre Ağustos ayında en yüksek düşüş gösteren seçilmiş bazı maddeler ise % -32,36 ile dolmalık biber, % -23,81 ile kavun, % -18,47 ile elmada oldu.

ÜRETİCİ FİYATLARI ENDEKSİ
2007 yılı Ağustos ayında Türkiye'de 2003 Temel Yıllı Üretici Fiyatları Genel Endeksi, bir önceki aya göre % 0,85 , bir önceki yılın aynı ayına göre % 3,72 ve on iki aylık ortalamalara göre ise % 8,29 oranında artış gösterdi.

Bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler, ham petrol ve doğalgaz çıkarımı (%6,25), elektrik, gaz üretimi ve dağıtımı (%4,43), maden kömürü ve linyit (%4,25), metal cevheri madenciliği (%2,85), büro makineleri imalatı (%1,94), mobilya imalatı (%1,67), kok kömürü, rafine edilmiş petrol ürünleri (%1,53), metalik olmayan diğer mineral ürünleri imalatı (%1,41) ile gıda ürünleri ve içecek imalatı (%1,33) oldu.

Buna karşılık giyim eşyası imalatı (%-3,99), deri mamul imalatı (%-1,76), tıbbi, hassas ve optik aletler imalatı (%-0,80) bir ay önceye göre endekslerin en fazla gerilediği alt sektörler oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız