SON DAKİKA
SON DEPREMLER

26 FETÖ Davasında Karar Verildi

0
Güncellendi - 2019-05-15 03:37:41
26 FETÖ Davasında Karar Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Adliyesi'ndeki FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarında son 2 haftada 26 dosyada karar verildi. Buna göre; 21 sanık hapis cezası alırken, 5 sanık ise beraat etti. Hapis cezası alan 6 sanığın ise etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandıkları gerekçesiyle cezaları ertelendi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY davalarının karar duruşmalarında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan ev hanımı Ayşe Ö., memur Şemsettin Y. ve öğretmen Emine K.’ye 6 ‘şar yıl 3’er ay hapis cezası verildi.

“Etkin pişmanlık hükümlerinde yararlanan” Ö.E.’ya 1 yıl 6 ay ve İ.Ö.’ye 1 yıl 10 ay hapis cezası verilerek, hüküm ile birlikte cezaları ertelendi. Yine “etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan“ O.D.’ye ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme Heyeti, Ali Ö. ve Emre K. hakkında “ceza verilmesine yer olmadığına” karar verirken, polis Yasin Ş. hakkında ise beraata kararı hükmetti.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki FETÖ/PDY davalarında ise “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan Emniyet Müdürü Hasan Ç.’ye 7 yıl 6 ay, astsubay Fatih K.’ya 6 yıl 3 ay hapis cezası verilirken, “etkin pişmanlık hükümlerinde yararlanan” memur H.Ö.’ya 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezası kararı çıktı.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü davalarına ilişkin Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmalarında da, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan öğretmen Battal Y. ve FETÖ ile iltisaklı yurt çalışanı Ömer Ö.’ye 8’er yıl 9’ar ay, öğretmen Servet E. ve Oğuzhan B.’ye 8’er yıl 1’er ay, memur Bünyamin T.’ye 7 yıl 6 ay, ev kadını Fadime Ö., öğretmen Ayşe M., işadamı Alper G. ve Tolga Y.’ye 6’şar yıl 3’er ay hapis cezaları verildi.

Mahkeme Heyeti, “etkin pişmanlık hükümlerinde yararlanan” astsubay N.Ö.’ye 1 yıl 10 ay, komiser M.Ş.’ye 1 yıl 6 ay ve astsubay H.A.’ya 1 yıl 10 ay hapis cezası vererek, hüküm ile birlikte cezayı erteledi.

Mahkeme Heyeti, öğretmen Hürrem Ş. ve astsubay Bilal B. hakkında ise beraat kararı verdi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız