SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"26 HES Projesi Var, 7'si Faal"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:35:34
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın, Malatya’da faaliyete geçen ve geçecek olan HES’ler hakkında sorduğu soruları yanıtlayan Enerji Bakanı Taner Yıldız, Malatya’da 7 si faal 26 HES projesi olduğunu belirtti.

BAKAN YILDIZ: LİSANS ALAN HES SAYISI:16

Bakan Yıldız, Ağbaba’nın soru önergesine vermiş olduğu yanıtta, Malatya da lisans almış 7’si faal, 9’u henüz işletmeye geçmemiş 16 HES projesine ek olarak,  lisans için başvurmuş 10 HES Projesi daha olduğunu belirtti. Böylece Malatya’da toplam HES projesi sayısı 26 olarak açıklandı. Enerji Bakanı Yıldız, Derme, Erkenek, Kernek, Güdül, Keklicek, Hacılar HES’leri ile Sancar Regülatörü ve HES’inin faal olduğunu belirtti.

AĞBABA: LİSANSI OLAN ANCAK FAAL OLMAYAN 9 HES PROJESİ DAHA VAR.

Gemköprü, Suçatı, Sofular, Kaynarca, Aksu, Tepehan, Merkez, Karanlıkdere, Çukurkaya HES’lerinin Lisans aldıklarını ancak  işletmeye geçmediği belirtilen cevapta, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda lisanslama süreci sonuçlanmamış 10 HES Projesinin ise Sadıklı, Çatalbahçe, Kırım, Kartaltaşı,Kayalı, Mengel,Kozluk,Koç,Kayısı ve Kuşkonmaz HES’leri olduğu belirtildi.

AĞBABA: TOHMA BOYU TALAN EDİLMEYE DEVAM EDİYOR

Bakan Yıldız’ın verdiği yanıtı değerlendiren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’da ki 7 HES’in yanı sıra önümüzdeki süreçte 19 tane daha HES’in kurulabileceğini ifade ederek bu projelerinin Malatya’nın ve özelikle Tohma’nın tüm doğal zenginliğini yok edeceğini söyledi. Tohma’nın binlerce canlıya ve tarıma hayat verdiğini söyleyen Ağbaba, HES’lere izin verilmeye devam edildiği sürece Malatya’da doğa katliamının durdurulamayacağını belirtti.

AĞBABA: “RANTA DEĞİL; DOĞANIN KORUNMASINA BÜTÇE AYRILMALI”

HES’lere karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyen Ağbaba, “Tüm yetkililere çağrı da bulunuyorum, HES’lerin inşa edilmesine derhal son verilmelidir. HES kurmaya devam ettikçe, tarım ve hayvancılık başta olma üzere birçok alanda telafisi zor zararların ortaya çıkacak doğanın dengesini bozulacaktır.HES’lerin belli kişilere rant sağlayamak için hayata geçtiğini kaydeden Ağbaba, “Ranta değil, doğanın korunmasına bütçe ayrılmalı” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız