SON DAKİKA
SON DEPREMLER

26 İlden 125 Bisikletçi Yarıştı

0
Güncellendi - 2016-10-24 00:22:27
26 İlden 125 Bisikletçi Yarıştı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Ulusal MTB ( CUP ) Dağ Bisiklet Yarışmasına Malatya ve 26 ilden 10’u Milli Takım sporcusu olmak üzere 125 yarışmacı katıldı. Milli sporcuların yarışlar sırasındaki mücadelesi nefesleri kesti.

Geçtiğimiz yıl Ankara’da gerçekleşen bombalı terör saldırından dolayı ertelenen Yeşilyurt Ulusal Dağ Bisiklet Yarışması kıyasıya bir rekabete sahne oldu.

26 İLDEN 10’U MİLLİ SPORCU 125 BİSİKLET SEVDALISI YARIŞMALARDA PEDAL ÇEVİRDİ

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün organizasyonuyla Yeşilyurt ilçesinde misafir edilen 125 bisiklet sevdalısı, hem Malatya’nın hem de Yeşilyurt İlçesinin farklı alanlarında adeta bir şölen havasında bölgenin dokusunu yerinde görme imkânı buldular.

Yeşilyurt Belediyesinin Yakınca’daki Hizmet Binası önünde düzenlenen açılış törenine Vali Mustafa Toprak, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Malatya Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Bisiklet Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Mustafa Ekici, sporcular, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EKİCİ, “BİSİKLET SPORUNA DESTEK VEREN BAŞKANIMIZ HACI UĞUR POLAT’A TEŞEKKÜRLER”

Düzenlenen bu önemli ve büyük organizasyondan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür eden Bisiklet Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Mustafa Ekici, “Malatya’da böylesine büyük bir organizasyonu düzenleyen, bisiklet sporuna maddi ve manevi anlamda desteklerini esirgemeyen, bizimle birlikte bu yollarda, dağlarda, taşlarda gezdiği için Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’a özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda Malatya’da düzenlemeyi hedeflediğimiz Uluslar arası dünya şampiyonalarına bu yarışma bir başlangıç olur. Yarışmamıza büyük bir katılımın olması bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir” dedi.

POLAT, “KÜLTÜREL VE SPORTİF FAALİYETLERİMİZLE FARK YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Malatya’da bisiklet sporunun yaygınlaşması adına bu organizasyonu tertiplediklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat törende yaptığı konuşmada, “Yeşilyurt Belediyesi olarak yol açma, yol genişletme, kaldırım yenileme, asfalt dökümü, park alanlarının artırmak gibi rutin hizmetlerimizi en güzel şekilde yerine getiriyoruz. Bu tip hizmetlerimizde geri kalma, yarım bırakma lüksüne asla sahip değiliz ve hakkımızda yoktur. Bizim için asıl yarış kültürel, sanatsal ve sportif yönden yapacağımız faaliyetlerdir, bu alanlarda sunacağımız etkinliklerle farkımızı ortaya koymalıyız. Sportif, kültürel ve sanatsal çalışmaları bizim için bambaşka anlamları ifade ediyor. Dağ Bisiklet yarışmalarının ilkini gerçekleştiriyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bunu uluslararası yarışmalar şekline dönüştürmeyi hedefliyoruz. Geniş katılımlı böylesine önemli bir organizasyonu yaparken destek veren herkese teşekkür ediyorum. Şehrimizin birliği ve beraberliği ve şehrin birçok tarafının aynı yöne bakması kentimizi gelişimine önemli katkılar sunacaktır. Malatya başta olmak üzere 26 ilden 10’u milli sporcu olmak üzere 125 sporcumuzu ve ailelerini ilçemizde ağırladığımız için çok mutluyuz” dedi.

POLAT, “2,5 KM’NİN ÜZERİNDE BİSİKLET YOLUNU HİZMETE SUNDUK”

Yeşilyurt Belediyesi olarak bisiklet sporuna büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Polat, “Geçtiğimiz yıl ilçemizdeki alt yapısı uygun mahalle ve sokaklara 2,5 KM’nin üzerinde bisiklet yolunu uluslararası standartlara uygun olarak hizmete sunduk. Büyükşehir Belediyemizle ortaklaşa olarak yollarımızı bütünleştirerek birlikte yapıyoruz. Bu sene de bisiklet yollarının sayısını artırmak için planlamalar yapıyoruz. Bisiklet yollarını sadece bir bölgede yapmak yeterli gözükmüyor, birbirleriyle bağlantılı olarak kavşaklarıyla, ışıklarıyla, işaretleriyle en düzgün şekilde yapmaya gayret ediyoruz. İlçemizin birçok bölgesine bisiklet yolları yapacağız” dedi.

VALİ TOPRAK, “ULUSAL DAĞ BİSİKLET YARIŞMASININ MALATYA’DA DÜZENLENMESİNDEN MUTLU OLDUM”

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise Dağ Bisiklet yarışmasının ilimizde düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Vali Toprak konuşmasında “Bu güzel pazar sabahında, oksijenin bol, çevrenin güzel, aydınlık yarınlarımız için bize güç veren Yeşilyurt İlçesinde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Malatya ve il dışından gelen sporcularımızı ve ailelerini burada ağırladığımız için sevinçliyiz. Ülkemizde hızla yaygınlaşan bisiklet sporuna önem vermek, ilimizin ve ilçemizin tanıtılmasına katkı sunmak adına çok güzel parkur etrafında yarışmamızı gerçekleştireceğiz. Sporcularımız bir yandan sportif yarışlarını yaparken diğer taraftan çevrenin güzelliğini yakından görmüş olacaklar. Yeşilyurt Belediyesine, Bisiklet Federasyonu İl Temsilciliğine, İnönü Üniversitesi Bisiklet Kulübüne, emeği geçenlere, yarışmalara katılan milli sporcularımızı ve ailelerini tebrik ediyorum. Yarışmaların sağlıklı sıhhat ve huzur içerisinde geçmesini temenni ediyorum” dedi.

VALİ TOPRAK, “SPORTİF FAALİYETLER ÖNEMLİ”

Belediyelerin çok önemli hizmetler sunduğunu sözlerine ekleyen Vali Toprak, “Belediyelerimiz mahalli müşterek ihtiyaçlar kapsamında bu tip hizmetlerin güzelliklerini hep birlikte yaşıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı etrafında hepimizin de katkısıyla daha iyi bir noktaya ulaşacaktır. Belediyelerimizin kendi üzerlerine verilen görevlerle birlikte sosyal belediyecilik kapsamında bu tip faaliyetlerde önem taşıyor. Toplum artık belli bir noktaya geldikten sonra böylesine güzel etkinlikleri görmek istiyoruz. Yol, içme suyu, kanalizasyonu, park alanlarını yapmanın yanı sıra toplumdaki kültür, sanat ve sportif duygularının da iyi bir şekilde yerleşmesi açısından, inanlarımızın bir ve beraber hareket etmesi bakımında, kaynaşması açısından önem arz etmektedir. Ulusal Dağ Bisiklet Yarışmasını önemsiyoruz” dedi.

5 AYRI KATEGORİDE 125 BİSİKLET TUTKUNU PEDAL ÇEVİRDİ

Konuşmalardan sonra 5 ayrı kategoride düzenlenen Ulusal Dağ Bisiklet Yarışmasının ilk startı Vali Mustafa Toprak tarafından verildi.

Yeşilyurt Belediyesinin Yakınca’daki Hizmet Binası önünden başlayıp, 3,5 kilometrelik alanda her anı adrenalin dolu geçen yarışmada pedal çeviren sporcular dereceye girmek için yoğun bir mücadele verdiler. Yarışmalar sonucunda, 15-18 Yaş Grubu Erkeklerde birinci İzzetin Şahin İçen, ikinci H.İbrahim

Doğan, üçüncü Fatih Ünsal, 19-30 Yaş Grubu Elit Erkeklerde birinci A.Kadir Kelleci, ikinci Emre Yavuz, üçüncü Bayram Eroğlu, 30-40 Yaş Grubu Erkeklerde birinci Gökhan Uzuntaş, ikinci Turgay Germen, üçüncü Oğuz Özçelik, 40 Yaş ve Üzeri birinci Yılmaz Çardak, ikinci Oğuz Çelik, üçüncü Nuri Özkan, Elit Bayanlarda birinci Esra Kürkçü, ikinci Simge Ekici, üçüncü Kumsal Ulu oldu.

TOPLAM 15 BİN 050 TL. PARA ÖDÜLÜ

Renkli görüntülerin yaşandığı, çekişmeli anlara sahne olan yarışın tamamlanmasının ardından dereceye giren bisiklet tutkunlarına madalya, kupa ve para ödülleri verildi. Kategorilerinde ilk beşe giren bisikletçilere toplam 15 Bin 050 TL para ödülü verildi.

Bisiklet yarışmasına katılan sporcular, Yeşilyurt İlçesinin doğal güzelliklerini teneffüs ettikleri yarışların heyecanlı geçtiğini ifade ederek, Yeşilyurt Belediyesine bu güzel organizasyondan dolayı teşekkür etti.

Bisiklet Yarışmasına katılan sporcular, hakemler ve ailelerine Yeşilyurt Belediyesi tarafından aşure ikram edildi.

Bülten

bisiklet2

bisiklet3

bisiklet5

bisikl

bisiklet6

 

bisiklet4

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Emrah Demirci (7 yıl önce)
    Nevşehirden katıldık Organizasyon Mükemmeldi, ödüller, otelde konaklama, yarış öncesi akşam yemeği, yarış sabahı kahvaltı, yarış sonrası aşure dağıtımıi otelde yarış sonrası yemeği ve duş'undan tutun mehter marşları hava çekimlerine kadar akla gelebilecek herşey düşünülmüş bu misafir perver yaklaşımından dolayı malatya yeşilyurt belediyesine teşekkür ediyor, bundan sonraki etkinliklerinde daha fazla katılımcıyla gitmeyi umut ediyoruz..
    0
    0
    Yanıtla