SON DAKİKA
SON DEPREMLER

26 İlden Biri de Malatya

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:27:40
26 İlden Biri de Malatya
A- A+ PAYLAŞ

Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararıyla doktorlar belirlenen illerden herhangi birinde ikinci kez zorunlu hizmete atanamayacak. 

Sağlık-Sen’den yapılan açıklamada, Sağlık-Sen'in Kurum İdari Kurul toplantısında dile getirdiği bir sorunun daha çözüldüğü belirtilerek doktorların devlet hizmeti yükümlülüğünde değişiklik yapıldığı kaydedildi.

Yapılan değişikliğe göre, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen 26 ilden herhangi birinde devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getiren doktorlar, tekrar devlet hizmeti yükümlüsü olduklarında bu 26 ilden birisine istekleri dışında atanamayacak. Ancak doktor kendisi isterse, bu illerden birine görevlendirme yapılabilecek.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, bir doktorun ilk atamasında zorunlu hizmete gittiğini, uzmanlığını tamamladıktan sonra tekrar aynı bölgeye zorunlu hizmete gitmek zorunda kaldığını söyledi. Yapılan düzenlemeyle Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği 26 ilden birisinde devlet hizmeti yükümlülüğünü yerine getiren doktorların ikinci yükümlülüklerinde tekrar aynı illere gitmeyeceğini belirten Memiş, “Talebimiz doğrultusunda yapılan değişiklikle devlet hizmeti yükümlüğünü yerine getirmede doktorlarımız arasındaki bir mağduriyet sona ermiş oldu” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı tarafından doktorların kendi istekleri dışında sadece bir kez görevlendirilecekleri iller şu şekilde belirlendi:

"Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız