SON DAKİKA
SON DEPREMLER

26 İlden Biri de Malatya

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:42:45
26 İlden Biri de Malatya
A- A+ PAYLAŞ

Amerika’daki, Gates Vakfı’ndan sağlanan mali kaynak ile Hacettepe Üniversitesi ve Kültür Turizm Bakanlığı’nın ortaklaşalığında yürütülen Kütüphan-e Türkiye Projesi’nin Tanıtım Sorumlusu Prof. Dr. Ahmet Çelik, bilginin önemini anlattı.

Bireylerin bilgi kaynaklarına hızlı erişiminin, bilgi toplumu olma iddiasında bulunan ülkeler için ne kadar önemli olduğunun tartışmasız kabul edildiğini kaydeden Çelik, “ Devlet ve özel sektör bu alana önemli destek sağlamaktadır. Microsoft’un kurucusu Bill Gates tarafından kurulan Bill ve Melinda Gates Vakfı da diğer sosyal etkinliklerinin yanı sıra, özellikle dezavantajlı bireylerin bilgi ve iletişim teknolojilerine erişimlerinin önündeki engellerin azaltılmasına bir ölçüde yardımcı olmak amacıyla Global Libraries (Küresel kütüphaneler) girişimini başlattı. Bu girişim, gelişmekte olan ülkelerdeki halk kütüphanelerinde, çağdaş bilgi ve iletişim teknolojileri kullanılması amacıyla hazırlanan projelere kaynak sağlamaktadır” dedi.

Türkiye’de de, fondan sağlanan kaynakla, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ile Hacettepe Üniversitesi’nin işbirliğiyle 2013 Temmuz ayından başlayarak “Kütüphan-e Türkiye” pilot projesi başlatıldığını ifade eden Çelik, “28 ay sürecek pilot proje ile 26 ildeki 78 halk kütüphanesinde toplumdaki özellikle dezavantajlı bireylerin internete erişimleri için gerekli altyapının kurulması; buralardaki kütüphanecilerin ve kullanıcıların eğitiminin gerçekleştirilmesi hedeflenmiştir. Pilot proje sonunda hazırlanacak ülke raporu ile, projenin tüm Türkiye’de uygulanmasına yönelik öneriler ortaya konacaktır” şeklinde konuştu.

Proje kapsamındaki iller şunlar: Adana, Ankara, Aydın, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Muş, Nevşehir, Samsun, Tekirdağ,Trabzon, Zonguldak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız