SON DAKİKA
SON DEPREMLER

26.Sınırötesi Harekat...

A- A+ PAYLAŞ
 
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkâri’de PKK saldırısında 24 askerin şehit düşmesinin ardından Kuzey Irak’a hava destekli kara operasyonu başlatıldığını duyurdu. İnternet sitesinden yapılan açıklamaya göre, yurtiçinde ve Kuzey Irak’ta toplam 5 ayrı bölgedeki operasyona 22 tabur katılıyor.
 
Taburun asker sayısı 300-1300 arasında değişmekle birlikte rakamın 10 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Seçkin komando ve özel harekâtçılardan oluşan askerlerin ne kadarının yurtiçinde olduğu konusunda ayrıntı verilmedi. Genelkuymay’ın 14 maddelik açıklaması özetle şöyle:
 
8 eşzamanlı saldırı 19 Ekim 2011 saat 01.00 civarında bir grup bölücü terör örgütü mensubu Asayiş Tepesi, Polis ve Jandarma lojmanları, Kavuşak, Barakambi Tepe, Keklikkayası Tepe, Baski Tepe, Han Tepe ve Gazi Tepe üs bölgeleri olmak üzere 8 ayrı bölgeye eşzamanlı olarak silahlı saldırıda bulundu. 
 
İHA kötü havadan uçamadı Saldırı üzerine Hakkâri’deki Kobra helikopterleri, ambulans helikopterleri ve uçarbirlik harekâtı için Sikorsky genel maksat helikopterleri hazır edilmiştir. İnsansız Hava Aracı (İHA) sevk edilmesi emredilmiş, ancak İHA kötü hava şartları nedeniyle Batman’dan havalanamamıştır. Hava şartlarının düzelmesiyle, İHA saat 15.26 dan itibaren Çukurca bölgesinden görüntü aktarmaya başladı.
 
Helikopterler kalktı Saat 01.48 de 2 Kobra helikopteri ve 2 Sikorsky helikopteri, bir Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Timi ve bir Polis Özel Harekât (PÖH) Timi ile birlikte olay bölgesine intikal etti ve bölgedeki terörist hedefleri ateş altına aldı. Bu kobra helikopterleri yakıt ve mühimmat ikmali için bölgeden ayrılırken, saat 03.07’de Şırnak’ta bulunan diğer bir Kobra kolu ve bir Sikorsky helikopteri bölgeye intikal ettirildi ve saat 04.55’e kadar bölgedeki hedefleri ateş altına aldı.
 
Savaş uçakları devrede Saldırıya uğrayan 8 bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarına derhal ateşle karşılık verilmiş, ayrıca saat 03.28’den itibaren olay bölgesinde sürekli olarak havada F-16 ve F-4 savaş uçakları hazır bulundurularak gün boyunca teröristlerin bulunduğu değerlendirilen hedeflere taarruzi hava harekâtı icra edilmiştir.
 
Şehit ve yaralı personele tahliye Şehit olan toplam 24 personel ile 18 yaralının Hakkâri ve Şırnak Asker hastanelerine tahliyesine saat 02.10’dan itibaren çatışmaların ve hava şartlarının müsaade ettiği ölçüde başlanmış, saat 11.30’da tamamlanmıştır. 
 
Komutanlar bölgede Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, beraberinde Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanı ile Jandarma Genel Komutanı’yla olayın meydana geldiği gün bölgeye intikal etmişlerdir.
 
4 komando taburu bölgeye 19 Ekim 2011 saat 12.50 den itibaren çatışma bölgelerini takviye etmek maksadıyla 4 Komando Taburu teröristlerin muhtemel kaçış bölgelerine helikopterlerle indirilerek bölgede temas araması faaliyetine başlanmıştır.
 
Zayiatları telsizde Bölgede yapılan arama tarama faaliyetinde Keklikkayası Tepe üs bölgesinde 2, Asayiş Tepesi’nde 1 olmak üzere toplam 3 terörist, bir Kalaşnikof piyade tüfeği, 18 adet patlamamış RPG-7 roketatar mühimmatı, 15 adet el bombası, 12 adet dolu şarjör, 8 adet el telsizi, 3 adet hücum yeleği ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Örgüte ait telsiz konuşmalarından terörist zayiatının (ölü ve yaralı) daha fazla olduğu anlaşılmaktadır.
 
Hedefler atış altında Gelişmeler üzerine yurtiçi ve yurtdışında tespit edilen hedefler hava ve kara ateş destek vasıtaları ile gün boyu ateş altına alınmıştır. Faaliyet halen devam etmektedir. 
 
Adli işlemler başladı 19 Ekim 2011 saat 17.00’de Şırnak Asker Hastanesi’nde bulunan yaralılardan 4’ü ambulans uçak ile GATA’ya sevk edilmiş, diğer yaralı 14 personelin tedavisine Şırnak ve Hakkâri Asker hastanelerinde devam edilmektedir. Komutanlar yaralıları hastanede ziyaret etmiş olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı ve Çukurca Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adli işlemlere başlanmıştır.
 
Kahramanlarımız 24 kahraman şehidimizin cenazesi 20 Ekim 2011 tarihinde Van’dan memleketlerine sevk edilmiştir.
 
Seçkin birlikler Kuzey Irak’ta Hain eylemi gerçekleştiren terör örgütü üyelerini bularak etkisiz hale getirmek maksadıyla yurtiçinde ve sınır ötesinde (Irak kuzeyinde) toplam 5 ayrı bölgede komando, Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Özel Kuvvetler’den oluşan toplam 22 tabur ile geniş kapsamlı hava destekli kara operasyonlarının icrasına başlanmıştır.
 
TSK görev başındadır TSK mensupları bölgelerinde görevlerini ecdadına yaraşır bir şekilde, bu toprakları bize emanet etmiş aziz şehitlerimizin şahitliğinde yapmaya devam edecektir.
 
Milletimizin başı sağolsun Şehit olan personelimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, başta yakınları olmak üzere yüce milletimize başsağlığı dileriz.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız