SON DAKİKA
SON DEPREMLER

EYMS M.Başakşehir Maçında İlk Peşinde

0
Güncellendi - 2018-09-28 03:14:22
EYMS M.Başakşehir Maçında İlk Peşinde
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto Süper Ligin 7.haftasında 1 Ekim Pazartesi günü deplasmanda lider Medipol Başakşehir'e konuk olacak olan Evkur Yeni Malatyaspor, şimdiye kadar hiç puan alamadığı rakibinden bu kez puan ya da puanlar çıkartmak istiyor.

Ligde geride kalan 6 haftada 3 galibiyet, 1 beraberlik, 2'de mağlubiyet alan ve topladığı 10 puanla 6.sırada yer alan Evkur Yeni Malatyaspor, ligin 7.haftasında 1 Ekim Pazartesi günü 20.00'de deplasmanda ligin lideri Medipol Başakşehir ile karşı karşıya gelecek. Ligin 6.haftasında sahasında Çaykur Rizespor karşısında önemli bir galibiyet alan sarı kırmızılılar, zorlu deplasmandan puan ya da puanlar çıkarıp, ligdeki yükselişini sürdürmek istiyor.

6 MAÇTA 3 GALİBİYET

Evkur Yeni Malatyaspor, sezona güzel bir başlangıç yaptı. Lig'de 6 haftada 3 galibiyet alan sarı kırmızılılar, haftayı 10 puanla 6.sırada tamamladı.

Ligin ilk haftasında deplasmanda Göztepe'yi 3-1, ikinci hafta ise sahasında Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup eden Evkur Yeni Malatyaspor, 3.hafta deplasmanda Kayserispor ile 0-0 berabere kaldı.

Ligin 4.haftasında sahasında Atiker Konyaspor'a 1-0, beşinci hafta ise deplasmanda Beşiktaş'a 2-1 mağlup olan sarı kırmızılılar, ligin 6.haftasında sahasında Çaykur Rizespor'u 1-0'la geçmeyi başardı.

Sarı kırmızılılar, geride kalan 6 karşılaşmada rakip ağları 6 kez havalandırırken, kalesinde ise 4 gol gördü.

Evkur Yeni Malatyaspor, deplasmanda oynadığı 3 karşılaşmada 1 galibiyet, 1 beraberlik, 1'de mağlubiyet aldı. Deplasmanda Göztepe'yi 3-1 mağlup eden sarı kırmızılılar, Kayserispor ile 0-0 berabere kalırken, Beşitaş'a 2-1 kaybetti.

BAŞAKŞEHİR 6.HAFTA SONUNDA LİDER

Şampiyonluğun en güçlü adayları arasında yer alan Medipol Başakşehir, 6 hafta sonunda topladığı 13 puanla lider durumda bulunuyor.

İstanbul temsilcisi, ligde geride kalan 6 haftalık bölümde 4 galibiyet, 1 beraberlik, 1'de mağlubiyet alarak, 13 puan topladı.

Ligin ilk haftasında Trabzonspor'u sahasında 2-0 mağlup eden Başakşehir, ikinci hafta Kasımpaşa'ya 2-1 kaybetti. İstanbul ekibi, 3.haftada sahasında Akhisarspor'u 3-1, dördüncü haftada deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 1-0, beşinci hafta sahasında Antalyaspor'u 4-0 mağlup etti. Medipol Başakşehir, ligin 6.haftasında deplasmanda Bursaspor ile 0-0 berabere kaldı.

EYMS'NİN BAŞAKŞEHİR'E KARŞI GALİBİYETİ YOK

Evkur Yeni Malatyaspor ile Medipol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'de üçüvcü kez karşı karşıya gelecek. İki ekibin daha önceki iki karşılaşmasında gülen taraf Medipol Başakşehir oldu.

İki ekip, tarihlerinde ilk olarak geçtiğimiz sezon karşı karşıya geldi. Ligin ilk yarısında Malatya'da oynanan karşılaşmayı Medipol Başakşehir 2-0 kazandı. İkinci yarı İstanbul'da oynanan karşılaşma ise 1-0 Başakşehir'in üstünlüğüyle sonuçlandı.

İSTATİSİKLER NE DİYOR?

OPTA Facts'ın verilerine göre, Medipol Başakşehir, Süper Lig'de Evkur Yeni Malatyaspor ile oynadığı iki maçı da kazandı ve kalesinde gol görmedi.

Süper Lig'de üç maçtır kalesini gole kapatan Medipol Başakşehir, Kasım-Aralık 2014'ten bu yana üst üste dört karşılaşmayı gol yemeden geçmedi.

Süper Lig'de oynadığı son 42 iç saha maçının sadece birini kaybeden Başakşehir (32G 9B), tek yenilgisini Fenerbahçe'den aldı (0-2).

Deplasmanda çıktığı sezon sekiz maçın sadece birini kazanabilen Evkut Yeni Malatyaspor (2B 5M), bu karşılaşmaların yarısında gol atamadı (toplam 6 gol).

Bu sezon Süper Lig'de topa sahip olma yüzde 59,8 ve isabetli pas yüzde 86,2 ile en yüksek takım Medipol Başakşehir oldu

Ligde şu ana kadar skor olarak 18 dakikayla en az geride oynayan takım Medipol Başakşehir oldu.

Süper Lig'in ilk altı haftasında en fazla isabetli pas yapan oyuncular Alexandru Epureanu (415) ve Mahmut Tekdemir (386).

Medipol Başakşehir'in Süper Lig'de attığı son altı golün dördünde İrfan Can Kahveci'nin doğrudan katkısı var (2 gol & 2 asist).

Evkur Yeni Malatyaspor'un bu sezon transfer ettiği Daniel Aleksic, takımının ligde attığı son altı golün dördüne katkı sağladı (3 gol ve 1 asist).

Bu sezon hiçbir oyuncu Evkur Yeni Malatyaspor'un defans oyuncusu Sadık Çiftpınar'dan daha fazla uzaklaştırma yapamadı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mehmetbb (5 yıl önce)
    Ferdi Durdu kim bilmiyorum ama çok iyi bir gazeteci. İnşallah 65 yaşında biri değildir.
    0
    0
    Yanıtla