SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"27 Mayıs İnsanlık Suçu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:04:48
A- A+ PAYLAŞ

 İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlum Der) Malatya Şubesi yönetim kurulu üyesi Bahattin Anıl, “27 Mayıs bir insanlık suçudur” dedi. 

Dernek binasında, dernek yönetim kurulu üyesi Mehmet Karaman ile birlikte basın açıklaması yaparak, 27 Mayıs 1960 darbesine temas eden Mazlum Der Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Anıl, “27 Mayıs 1960 ilk askeri darbesi Türkiye siyasi tarihinin kara bir lekesidir. 27 Mayısta başlayan askeri müdahale geleneği 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997 ve 27 Nisan 2007 müdahaleleri ile devam etmiştir. Bu gün o ruh halen yaşıyor” ifadelerini kullandı.

“27 Mayıs darbesinden tam 54 yıl geçti.Bu darbe demokrasi adına hukuk çiğnenerek yapılmış ve Türkiye siyasi, kültürel ve ekonomik yönden çökmüş ve ülke yıllarını kaybetmiş, diğer ülkelerin gerisine düşürülmüştür. Üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen hala tam olarak aydınlığa kavuşmayan ve kavuşturulmak istenmeyen bu kara günlerin ülkemize verdiği zararların şu an daha fazla farkındayız. Her darbe ülkenin yıllarını kaybettirdi” diyen Anıl, daha sonra şunları belirtti:

“17 Eylül 1961'de Başbakan Adnan Menderes ile Bakanları Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu`yu uydurma şuçlamalarla ölüm cezasına çarpıtılmış ve idam edilmişlerdir.

Türkiye’nin bir an evvel toplumun tüm unsurlarıı' kucaklayan uygun bir anayasaya ihtiyacı vardır.Yapılacak anayasa sivil anayasa olmalıdır.

Mazlum-D'er olarak kurum ve kuruluşlarıyla herkesi hak ve özgürlüklerin bütün toplumu kuşattığı darbesiz geleceğe katkı sunmaya çağırıyoruz. Aynı zamanda sivil anayasaya destek noktasında sivil anayasanın her zaman destekçisi olacağız.“

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız