SON DAKİKA
SON DEPREMLER

27 Teröristi Malatya'dan Kalkan Uçaklar Vurdu

0
Güncellendi - 2016-07-31 02:22:17
27 Teröristi Malatya'dan Kalkan Uçaklar Vurdu
A- A+ PAYLAŞ

Bünyesinde darbe girişimine destek veren güçler olduğu gerekçesiyle 16 Temmuz sabaha karşı piste fiziki engeller yerleştirilerek kapatılan Malatya Erhaç 7. Ana Jet Üssü'nün, ara ara bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar için açıldığı, nitekim Hakkari bölgesinde PKK'ya karşı gerçekleştirilen ve 27 teröristin öldürüldüğü operasyonların Malatya'dan giden uçaklarca gerçekleştirildiği bildirildi.

Konuyu, şehit asker Mikail Yaşa'nın taziyesinde dile getiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, “Fırsattan istifade edip son haftalarda saldırılarını artıran PKK terör örgütüne İnşallah güvenlik güçlerimiz gerekli cevabı verdiler, verecektir. Malatya’dan kalkan uçaklarla 27 terörist etkisiz hale getirildi. Bu mücadele bundan sonrada da işbirliği içinde daha da güçlenerek devam edecek, hainlerin yaptıkları yanına kar kalmayacaktır. Mücadeleye kaldığımız yerden devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Bakan Tüfenkci, Malatya’daki Erhaç Havaalanı’nın da ne zaman açılacağı sorusuna ise ‘kısa bir sürede açılacak’ cevabını verdi.

Vali Mustafa Toprak da, Erhaç Havaalanı’nın PKK ile mücadele kapsamında belli aralıklarla kısa süreli uçuşa açıldığını söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı da, teröristlere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen hava harekatları sonucunda 35 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

TSK'dan yapılan açıklamada, "30 Haziran 2016 tarihinde gece yarısından hemen sonra Hakkari/Yüksekova, Beybuta T. Üs Bölgesine, 3 ayrı grup halinde sızma girişiminde bulunan BTÖ mensubu teröristlerin, keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilmesi üzerine düzenlenen hava harekatı sonucunda 23, kara harekatında ise 4 olmak üzere toplam 27 BTÖ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Çukurca bölgesindeki çatışmalarda etkisiz hale getirilmiş olan 8 BTÖ mensubu terörist ile birlikte toplam şu ana kadar 35 terörist etkisiz hale getirilmiştir."

iha- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız