SON DAKİKA
SON DEPREMLER

270 Mezar Boş Çıktı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:55:16
270 Mezar Boş Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

Güney Kuşak Yolu açma ve genişletme çalışmaları kapsamında Kuyuönü Mezarlığı’ndan Şehir Mezarlığı’na nakledilen, mezarların nakil işlemleri tamamlandı.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, Mart ayı sonunda başlayan nakil işlemlerinin 23 Temmuz tarihi itibariyle tamamlandığı bildirildi. Nakil işlemleri kapsamında toplam 2460 mezarın nakledildiği bildirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından, 23 Mart 2015 tarihinde başlayan nakil işlemi, 23 Temmuz 2015 tarihi itibariyle tamamlandı. 31 Ağustos 2015 tarihinde bitirilmesi planlanan nakil işlemleri, normal süresinden 40 gün kadar önce bitirildi.

50 metre genişliğindeki Güney Kuşak Yolu güzergahında kalan 2730 mezarın nakledilmesi için çalışma başlatılırken, işaretlenen mezarlardan 270’inin boş çıkması üzerine toplamda 2460 mezar nakledildi. Kuyuönü Mezarlığından nakledilen 2460 mezardan; 2406’sı Şehir Mezarlığı’na, 47’si il dışına, 7’si ise Kuyuönü mezarlığında boş olduğu tespit edilen başka bir alana defnedildi. 

Dini vecibelere uygun olarak din adamları eşliğinde Kuyuönü Mezarlığından Şehir Mezarlığı’na nakledilen mezarlar, Şehir Mezarlığı’nda 4 parsele defnedildi. İhaleyle yapılan mezar nakil işlemlerinin 40 gün kadar erken bitirilmesinden dolayı önemli miktarda mali kazanç elde edildiği de ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız