SON DAKİKA
SON DEPREMLER

271 Kişiye 'İyi Tarım Sertifikası'...

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:51:04
271 Kişiye 'İyi Tarım Sertifikası'...
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 3 yılda 271 üreticinin İyi Tarım Uygulamaları sertifikasını alıp, desteklemelerden yararlandığı bildirildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, “İyi tarım uygulamalarının ne demek olduğu ülkemiz genelindeki İyi Tarım Uygulamaları ve Sertifikasyon Kuruluşları’nın çalışmaları ile görüyoruz. İlimiz çiftçilerini diğer illere bağımlı olmaktan kurtaran ve hizmeti üreticilerimizin ayağına götüren Kayısı Uygunluk ve Belgelendirme Ltd. Şirketi’ne teşekkür ediyorum. İlimizde İyi Tarım Uygulamalarına ilk olarak 2011 yılında Doğanşehir İlçesi Elma Üreticileri Birliğine üye 22 üretici ile başlanmış, bu üreticilere toplam 7 bin 130 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. 2012 yılında bu sayı 47 üreticiye ulaşarak toplam bin 500 dekar alan için 37 bin 500 TL destekleme ödemesi yapılmıştır. 2013 yılında ise bireysel sertifikasyona başvuru yapan 26 üretici 3 bin 643 dekar alanda, Akçadağ Ziraat Odası öncülüğünde grup sertifikasyona başvuru yapan 176 üretici 11 bin 525 dekar alanda olmak üzere toplamda 202 çiftçi 15 bin 168 dekar alanda sertifikasyon için müracaatta bulunmuştur. Bu üreticilere dekar başına 25 TL’den toplam 380 bin TL destekleme ödemesi 2014 yılında yapılacaktır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız