SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"273 km. Bölünmüş Yol Yaptık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:07:36
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci, Malatya genelindeki 309 kilometrelik bölünmüş yolun 273 kilometresinin AKP iktidarları döneminde yapıldığını söyledi.

Tüfenkci, Malatya’da 80 senede 36 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, 12 yılda 273 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını kaydetti.

Tüfenkci, AKP'nin ‘Yol medeniyettir’ anlayışı içinde yol yapımının ülkenin refah seviyesine sağlayacağı katkıyı düşünerek hareket ettiğini belirterek,‘‘2002 yılı sonuna kadar ilimizde 36 kilometre bölünmüş yolumuz trafiğe açıldığı halde 2003-2013 yılları arasında 273 kilometre bölünmüş yol, 3 bin 297 kilometre asfalt çalışması, 15 adet köprü, 81 kilometrelik otokorkuluk yapımı ve 189 kilometrede ise yol iyileştirilmesi yapıldı.’’ dedi.

MALATYA’DAKİ KARAYOLU AĞI 1117 KİLOMETREYE ULAŞTIRILDI

Karayollarının bu süreç içinde yeniden yapılandırıldığını, zaman ve yakıt tasarrufu yönünden ülke ekonomisine büyük katkı sağlandığını ifade eden Bülent Tüfenkci, ‘‘Malatya’nın diğer şehirlere bağlayan devlet yollarını 521 kilometreye ilçe, belde ve köyleri şehir merkezine ulaştıran il yollarını 596 kilometreye uzatıldı. Böylece merkeze erişimi daha hızlı ve güvenli hale getirildi. Malatya’daki karayolu ağı bin 117 kilometreye ulaştırıldı. Türkiye genelinde Cumhuriyet tarihi boyunca 50 kilometre uzunluğunda 83 tünel ve 6 bin kilometre bölünmüş yol yapılırken,12 yılda 117 kilometre uzunluğunda 122 tünel 17 bin kilometre bölünmüş yol yapıldı.’’ dedi.   

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız