SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beydağı İçin 'Acele Kamulaştırma' Kararı

0
Güncellendi - 2018-11-02 05:13:16
Beydağı İçin 'Acele Kamulaştırma' Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesi sınırları içindeki Beydağı bölgesinin 4 mahallesinde yüzlerce parsel için kamulaştırma kararı alındı. Bölgede yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında Başharık, Dernek, Karagöz ve İzzetiye mahallelerindeki yüzlerce parsel için Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Polat: 750 konut yapılacak

Resmi Gazetede yayımlanan söz konusu kamulaştırma kararı ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Bölgede TOKİ’nin3. Etap Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında çalışmaları vardı. Mahalle sakinlerinin de bir an önce bu kamulaştırma çalışmalarının bitmesi yönünde talebi vardı. Vatandaşlarımız da istiyordu. Ama bunun için Bakanlığın ‘Acele Kamulaştırma Kararı’ çıkarması gerekiyordu. Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediyesi olarak biz konuyu yakından takip ettik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla görüştük. Yoğun çalışmalarımız sonucunda bu kamulaştırma kararı çıktı. Malatya için önemli bir karar” dedi.

Bölgedeki bazı yerlerin imarla bazı yerlerin kamulaştırma ile dönüştürüleceğini kaydeden Başkan Polat, kamulaştırma kararının Büyükşehir Belediyesi’ne ek bir mali yük getirip getirmeyeceği hususunda, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bize ‘ortaklaşa bir çözüm bulalım’ dedi ancak henüz bu konuda net bir durum yok” diye konuştu.

Acele kamulaştırılma kararı alınan ve Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren karar şöyle:

“Malatya İli, Battalgazi İlçesi sınırları içerisinde bulunan taşınmazların, bölgede yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acale kamulaştırılmasına, 2492 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 Maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Görsel: Kırmızı işaretli bölge “Acilen kamulaştırılacak alan”, Mavi işaretli alan:İlk kazma vurulacak alan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • BABA (5 yıl önce)
    Burada önemli olan imarın nasıl belirleneceği.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    Tek yeşil kalan bölge kernek yamacı da aynı inderesi gibi beton yığınına donderecekler.Bari oraya şöyle 2 katli müstakil evler yapılsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet demirhan (5 yıl önce)
    Harabe ve metruk tarzı 1 2 katlı terkedilmiş kime ait olduğu bilinmeyen yapıların yıkılmasını destekliyorum. Şehre omsan yığılması var. Bu doğru ama kuzeye doğru yapılaşmaya gidilmesi gerekirken ısrarla bu beydağı eteklerine yapılaşma merakı niye acaba.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitim (5 yıl önce)
    Kamulaştırılan alanın kıyısında acaba milletvekillerinin imara açılmayı bekleyen arazileri var mıdır?
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (5 yıl önce)
    YAZIK YAZIK YETER ARTIK KENTSEL DÖNÜŞÜM ADINA BEYDAĞINI TAŞ YIĞININA ÇEVİRDİNİZ YAPIN 3 -4 KATLI 1 DÖNÜM ÜZERİNE BAHÇELİ KONUTLAR ÇEVRESİ YEŞİLLENSİN YAPILAN TAŞ YIĞINLARI ŞEHRİN HAVA SİRKÜLASYONUNU KAPATTI HAVASIZLIKTAN ÖLECEĞİZ
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET EYÜP (5 yıl önce)
    SANAYİ MİLLETİN CAN DAMARIDIR. DAHA AKILLANMADINIZ MI BETONA YATRIM YAPAKERN. SANAYİ YAPIN MEMLEKET GELİŞSİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet kara (5 yıl önce)
    Yazıklar olsun yeşil kuşak malatyayı bu hale getirenlere acele işe şeytan karışır derler. Doğru söze ne denir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal serce (5 yıl önce)
    Acilen kamulastirma yapilacagina gore hakkaniyet cercevesinde olmasi temennimiz çevre emsa alinsa iyi olur 45 yıldir o bolgede ikamet etmekteyim haklar odensin velakil aksi olursa hakikimi hakkimizi helal etmiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • BABA (5 yıl önce)
    Hayırlısı olsun, inşallah bedel tesbitleri rayiç fiyattan olur, herkes rahat eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (5 yıl önce)
    Daha yapılan tokilerle ilgilenilmiyor birde yenisinimi yapacaksınız. Yol yol yok çevre düzenlemesi yok zaten tokiyi yapan müteahhit sadece yapmak için yapiyor. Gerisiyle uğraş dur.
    0
    0
    Yanıtla