SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Emniyet Müdürü Toprağa Verildi

0
Güncellendi - 2018-12-13 21:34:07
Şehit Emniyet Müdürü Toprağa Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Rize’de makamında uğradığı saldırı sonucu şehit olan İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, aslen Malatyalı olan ailesinin yaşadığı Mersin’de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin cenazesi, bu sabah Rize Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan törenin ardından uçakla Adana Havalimanı'na getirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kent protokolü, askeri erkan ve şehidin yakınları tarafından havalimanında karşılanan şehidin cenazesi daha sonra karayolu ile törenin düzenleneceği Mersin'deki Muğdat Camii'ne götürüldü.

Şehit Verdi için ikindi namazının ardından Muğdat Camisi’nde tören düzenlendi. Törene; Meclis Başkanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin Valisi Ali İhsan Su, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, birçok ilin emniyet müdürü, milletvekilleri, protokol üyeleri, polisler ile şehidin ailesi ve yakınları katıldı.

Törende, şehidin annesi Nuran ile emekli emniyet müdürü babası Ertuğrul Verdi, eşi Leyla ile kızı İrem Almira Verdi uzun süre gözyaşı döktü.

"Ümit ederiz başka bu gibi cinnet olayları bir daha yaşanmaz, şehitlerimizin çocukları babasız kalmaz" 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, Başbakanlığı döneminde korumalığını yapan şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin (yandaki fotoğrafta) cenaze törenine katılarak ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu.

İkindi namazı sonrası düzenlenen törende konuşan Yıldırım, "Sözün bittiği yerdeyiz" diyerek, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin, uğradığı alçakça saldırı neticesinde Hakk'ın rahmetine kavuştuğunu söyledi. Emniyet müdürüne rahmet dileyerek, mekanının Cennet olması temennisinde bulunan Yıldırım, anne, baba, eş ve çocuklarına da sabır diledi. Kendisini yakından tanıma fırsatı bulduğunu ifade eden Yıldırım, "Altuğ, esasında iyi bir meslek adamı olmanın yanı sıra çok iyi bir baba, çok iyi bir insandı. Onu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Herkes bilemeyebilir, o alçak 15 Temmuz gecesinde çok önemli görev ifa etmiştir. Onu, o dönemdeki Emniyet Müdürümüz Selami Altınok yakından bilir. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Ümit ederiz başka bu gibi cinnet olayları bir daha yaşanmaz, şehitlerimizin çocukları babasız kalmaz. Şartlar ne olursa olsun, bütün emniyet mensuplarımız, jandarmamız, silahlı kuvvetler mensuplarımız ve 81 milyon vatan evladı, yeri geldiğinde bu ülke topraklarını savunmak için tetikte olmaya, sınırda olmaya hazırdır. Bize bu huzuru, bu istikrarı sağlayan bütün Mehmetçiklerimize, polislerimize, askerimize Allah'tan muvaffakiyet diliyor ve bütün şehitlerimizin mekanı cennet olsun diyorum. Bir kez daha Altuğ Verdi kardeşimize Allah'tan rahmet diliyor, onu bu son yolculuğunda yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Başımız sağolsun, Allah başka keder vermesin" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasının ardından cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Şaban Kondi, katılanlardan helallik istedi. Şehit Verdi’nin cenazesi daha sonra Binali Yıldırım ve Bakan Soylu ile meslektaşlarının omuzlarında cenaze aracına konuldu.

Şehidin cenazesi, ailenin isteği üzerine toprağa verilmek üzere Mezitli Mezarlığı'na götürüldü.

KATİLİ TUTUKLANDI..

Bu arada Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi şehit eden zanlı İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, savcılıkta ifadesi alındıktan sonra çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Dün saat 14.50 sıralarında Rize İl Emniyet Müdürlüğü binası içerisinde Derepazarı İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru İsmail Hakkı Sarıcaoğlu, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile görüşmesinin ardından aldığı silahı ile hızla makam odasına girerek Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’yi boynundan, Personel Şube Müdürü Ercan Polat’ı sol göğüs ve sırtından vurduktan sonra kendisine ateş eden koruma polis memuru Yiğit Can Köksal’ı bacağından yaralamıştı. Saldırıda Emniyet Müdürü Altuğ Verdi şehit olurken, Personel Şube Müdürü Polat ise ağır şekilde yaralanmıştı. Kendisi ayağından vurularak etkisiz hale getirilen Sarıcaoğlu, tedavisinin tamamlanmasının ardından gece geç saatlerde yoğun güvenlik önlemleri altında Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Rize Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Buradaki sorgusunun ardından Rize Adliyesi’ne ambulans ile getirilen Sarıcaoğlu’nun ifadesi nöbetçi savcı tarafından alınarak, Sulh Ceza Mahkemesine tutuklanması talebiyle gönderildi. Rize Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ‘Kasten adam öldürme, adam öldürmeye teşebbüs ve silahla adam yaralama’ suçlarından tutuklanan zanlı Saracoğlu cezaevine gönderildi.

Öte yandan zanlının Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ile tayin işini konuşmak için gittiğini, konuşmanın ardından makamdan çıktıktan sonra neden tekrar geriye döndüğünü hatırlamadığını dile getirdiği öğrenildi.

Mersin, Rize- iha- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız