SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"28 Bin Mezun İş Bekliyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:45:38
A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Hizmet Teknikeri Mehmet Gür, sosyal hizmetler teknikerlerinin iş istediğini bildirdi. 

Mehmet Gür, kendisi gibi mağdur olan sosyal hizmetler teknikerleri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, “O kadar çok sosyal hizmeti alınırken neden bunların yanına teknikerlerin alınmaması ve bu bölümü okuyan on binlerce öğrencinin atamaları yapılmaması ve mezunların her geçen gün artmasına rağmen halen bir atama söz konusu olmamıştır” dedi. 

“Geçen Kasım ayında bilindiği üzere ÖSYM KPSS tercih kılavuzu yayınlandı. Fakat sosyal hizmetler ön lisans mezunlarına yer verilmediğini gördük. Tüm kurumlarda olduğu gibi her zaman yardımcılara ihtiyaç duyulmuş ve duyulmaya da devam ediyor. Örneğin bir iş yeri açtığınızda bile sadece müdüriyetle işlerin yürütülmesi zor ve işlerin uzun zaman alması kaçınılmaz bir durumdur. Bunları düşünerekten sosyal hizmetlerin kolları uzun olduğundan sadece uzmanlarla yapılacak bir işin olmadığını ve teknikerlere yani yardımcılara ihtiyaç vardır. Biz teknikerler olarak bizim işlerimizi özel çalışanlar ve kendi bölümü olmayan insanların buralarda çalışmaları ne kadar verimli olabilir ki? “ diye soran Gür, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Onlar sosyal hizmetin amacı ne olduğunu bilmeden okumadan bu işleri yapıyorlar. Tekrardan örnek verilirse sosyal hizmet uzmanı bir konferansa katılacak ve aynı zamanda da diğer işlerine de yetişmelidir. İşte burada bizler yani sosyal hizmet teknikerleri devreye gireceğiz. Eski adıyla köye gidip rapor tutulması lazım. Aynı işe bir arada gidemeyeceğine göre bu raporu bizlerin hazırlaması gerekir. Özel çalışanlar mı yapacak bunlar nasıl rapor tutacağını bilemeden eksik bilgi ile geri gelecekler. Çünkü bunlar bu meslek hakkında çok fazla bilgi ve donanıma sahip değiller. Biz buradan tüm yetkililere sesleniyoruz. Bazı milletvekilleri bu sese kulak verse de yeterli olmuyor. 28 bin mezun hala kara kara düşünmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız