SON DAKİKA
SON DEPREMLER

28 İlde Dev Operasyon...

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:41:36
28 İlde Dev Operasyon...
A- A+ PAYLAŞ

Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon kapsamında, aralarında Ankara'nın da bulunduğu 28 ilde 167 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltıların 10'unun Malatya'da yapıldığı bildirildi. Ankara'da KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek'in konfederasyondaki odasında arama yapıldığı bildirildi. KESK'in avukatları, Şimşek hakkında gözaltı kararı bulunduğunu belirtti.

Soruşturmanın ''terör örgütü DHKP/C üyeliği'' iddiasıyla yürütüldüğünü ifade eden avukatlar, Balıkesir, İstanbul ve Malatya'nın da arasında bulunduğu birçok ildeki üyelerine yönelik gözaltı kararı olduğunu söyledi.

 Hakkında gözaltı kararı bulunanlardan birinin ODTÜ'de akademisyen olduğu belirtildi. Soruşturma kapsamında, Ankara'da 33 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi.

İSTANBUL

Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik 28 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında, İstanbul'da 56 kişi gözaltına alındı.

Operasyonların sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

İZMİR, ANTALYA, AYDIN, MERSİN

DHKP-C adına faaliyet gösteren terör örgütünün 'Devrimci Memur Hareketi' grubuna (Kamu Emekçileri Cephesi) yönelik, İzmir Emniyet Müdürüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

10 adrese yapılan baskında İzmir merkezde 7, Torbalı ilçesinde 2, Tire ilçesinde 1, Antalya'da 2 ve Aydın'da 3 olmak üzere 15 kamu görevlisi gözaltına alındı.

Mersin'de ise, DHKP-C'nin il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 3'ü memur olmak üzere 8 kişi gözaltına aldı.

Zanlılar, emniyete götürüldü.

ANKARA'DA BİR ÇOK ADRESTE ARAMA

Ankara'da KESK Genel Merkezi başta olmak üzere bir çok adreste arama yapılıyor.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek'in konfederasyondaki odasında arama yapıldığı bildirildi.

KESK'in avukatları, Şimşek hakkında gözaltı kararı bulunduğunu belirtti.

Soruşturmanın ''terör örgütü DHKP/C üyeliği'' iddiasıyla yürütüldüğünü ifade eden avukatlar, Balıkesir, İstanbul ve Malatya'nın da arasında bulunduğu birçok ildeki üyelerine yönelik gözaltı kararı olduğunu söyledi.

Hakkında gözaltı kararı bulunanlardan birinin ODTÜ'de akademisyen olduğu belirtildi.

Soruşturma kapsamında, Ankara'da 33 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Polis ekipleri, ABD Büyükelçiliği'ne saldırı düzenleyen DHKP-C üyesi Ecevit Şanlı'nın Ankara'da kaldığı evlere de baskın yaptı.

BURSA

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı eş zamanlı operasyonda ise, DHKP-C sempatizanı ve üyesi olduğu öne sürülen 16 kişi, evlerinde gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlıların sorgulamalarına gün içerisinde başlanması bekleniyor.

Yetkililer çağrılacak olan bazı kişilerin ifadelerine başvurulacağını, hedeflerindeki ismin ise gözaltına alınan 16 kişi olduğunu açıkladı.

Zanlıların sorgulamalarının ardından adliyeye çıkartılması bekleniyor.

ÇANAKKALE

Çanakkale’de de 3 kişi gözaltına alındı. Ekiplerin eş zamanlı düzenledikleri operasyonda gözaltına alınan kimlikleri hakkında bilgi verilmeyen 3 şüpheli, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

KONYA

DHKP-C operasyonu kapsamında Konya'nın Akşehir, Beyşehir ve Ilgın ilçelerinde 4 memur gözaltına alındı.

KOCAELİ

Kocaeli'de ise bir doktor gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınan ve kentteki özel bir hastanede çalıştığı belirtilen zanlı, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız