SON DAKİKA
SON DEPREMLER

28 İlden MÜSİAD'cılar Malatya'da..

A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)'ın Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı Cumartesi günü Malatya'da yapılacak. 28 ilden 150 temsilcinin katılacağı toplantı için Malatya'ya gelen Genel başkan Ömer Bolat, Belediye Başkanı Cemal Akın'ı da makamında ziyaret etti.

TOPLANTI CUMARTESİ GÜNÜ..
MÜSİAD'ın 13 Ağustos Cumartesi günü Malatya Şelale Restaruat'da düzenlenecek olan, 28 ilden 150 temsilcinin katılacağı Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısına başkanlık etmek üzere Malatya'ya gelen MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti.

Bolat, GİK toplantısına katıldıktan sonra 14 Ağustos Pazar günü de Malatya'da gezilere katılıp, Pazar günü öğlende Malatya'dan ayrılacak.

AKIN'I ZİYARET..
MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat, AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, MÜSİAD Malatya şube başkanı Ahmet Çakır ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı Akın’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Türkiye ekonomisini ve KOBİ Değerlendirmek gündemli GİK toplantısı’na katılmak üzere ilimize gelen Bolat konuşmasında Malatya’ya gelmekten mutlu olduğunu belirterek; “28 vilayetin 150 MÜSİAD üyesinin katılacağı genel idare kurulumuzu Malatya da gerçekleştirerek başlayacağız. Ülkemizin her yeri olduğu gibi Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgemizde bizim gözbebeğimiz, hükümetimize sunulmak üzere bölgesel ve sektörel kalkınma raporu hazırladık. Burada bölgesel kalkınma ve gelir adaletsizliğini amaçlayan çok önemli çözüm önerilerimiz bulunmakta. MÜSİAD’ın yaptığı çalışmalar ve sunduğu çözüm önerileri ülkemiz açısından çok önemli ve fayda sağlayacak çalışmalardır. Anadolu’nun sesi olmaya çalışıyoruz” dedi.

Malatya özellikle Doğu Anadolu bölgesinde kalkınma yolunda örnek bir il olduğunu, özellikle teşvik yasasından sonra yatırımlar hızlandığını söyleyen Bolat, “ Malatya’nın yetiştirdiği sanayici, iş adamları ülkemizin iş hayatında çok önemli yerlerde bulunuyorlar. Malatya bu insanlarla gurur duymalılar. MÜSİAD’ın bu çalışmalarında Malatya’nın gelişmesinde, sanayileşmesinde, işsizliğin azaltılmasında faydalar sağlayacaktır” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Akın ise Malatya’nın geçmiş tarihlerde Anadolu da bir mihenk taşı olduğunu belirterek; Malatya, Kayseri ve Konya ekseninde Anadolu şekillenmiştir. Malatya kuzeyi güneye bağlayan jeopolitik bir konumdadır” diye konuştu.

Malatya’nın aldığı teşvikleri rasyonel bir şekilde kullanarak çevresindeki illere nazaran bir fark attığını söyleyen Akın, “Bu Malatya insanının özünde vardır. MÜSİAD’ın ekonomiye farklı pencereden bakışı ile çalışmalar büyük ivme kazanmıştır. Bu ivmeyle Malatya’daki istihdam sorununun da çözüleceğine inanıyoruz. Anadolu sevdasıyla yoğrulmuş bu insanların çalışmalarını hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sayın Bolat’ı Malatya’da görmekten de mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız