SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'28 Kişi Sorgulandı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Zirve Yayınevi'nde 3 kişinin öldürülmesi olayının zanlısı E.G.'nin henüz ifade verecek düzeye gelmediği bildirildi.

İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi olayıyla ilgili ilk kez basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kahya, "Malatya'ya yakışmayan bir olay tezahür etti. Bunu hiç kimse tasvip etmiyor. Bu olayı bütün Malatya ile özdeşleştirmek mümkün değil tabii. Tahkikat devam ediyor, gereken yapılacaktır. Olay bütün boyutlarıyla adliyeye intikal etti. Hepimiz üzüntülüyüz. Bizi sevindirici tarafı, 1 dakika 47 saniyede ekiplerimiz olay yerine intikal etti. Şahısları suç
aletiyle birlikte yakaladı. İnşallah bundan sonra böyle olaylar olmaz. Bu son olur" diye konuştu.

Olayın kilit ismi olan ve halen Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavisi süren E.G. ile ilgili açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Kahya, "İfade verecek durumda değil. Olay yargı sürecinde. Avrupa standartlarına uygun bir şekilde tedavisi yapılıyor. İleride Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğini düşünerek, iç hukuk bittikten sonra tabi, gidileceğini düşünerek dünya standartlarında uygulanan bir yargı süreci devam ediyor. Tedavisi tam manasıyla yapıldıktan sonra psikolojik, nörolojik, bütün doktorlar 'İfade verebilir' diye rapor verdikten sonra ifadesi alınacaktır. Bunun da yaklaşık 1 hafta 10 gün süreceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Olayla ilgili olarak 28 kişinin ifadesinin alındığını belirten Kahya, ifadelerin bilgi alma amaçlı olarak alındığını belirtti.

Alman uyruklu Tilmann Ekkhart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in feci şekilde katledildikleri olayla ilgili olarak, polisin olay yerinde yakaladığı 4 zanlı ile olay yerinden kaçmak isterken 3. kattan atlayıp yaralayan ve hastanede tedavisi süren E.G. adlı zanlının kız arkadaşı olduğu ifade edilen T.I. tutuklanmışlar, T.I. bir gün sonra itiraz üzerine serbest bırakılmıştı. Polisin E.G. dışında olayla ilgili adliyeye sevkettiği 11 zanlıdan 6'sı da ilk gün serbest bırakılmışlar, savcılığın buna itirazı da mahkemece reddedilmişti. Olayın asli faillerinden olduğu öne sürülen E.G.'nin tedavisi sürdüğünden hakkında şu ana kadar herhangi bir adli işlem yapılmadı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız