SON DAKİKA
SON DEPREMLER

28. Sırada Yer Aldık Ama..

A- A+ PAYLAŞ

Kentler araştırmasında Malatya, bir önceki yıla göre 41.sıradan 28. sırada yer aldı. 6 alanda yapılan değerlendirmelerin toplamında 28.sırada bulunan Malatya, sağlıkta 13. sırada bulunurken, ekonomide 60.sırada yer aldı.

CNBC-e Business Dergisi’nin Eylül 2010 sayısında kentler araştırmasına yer verildi. İller 6 ayrı kategoride eğitim, sağlık, kent hayatı, güvenlik, sanat ve ekonomi alanlarında değerlendirildi.

CNBC-e Business, Türkiye’nin en yaşanabilir kentleri araştırmasının üçüncüsünü açıkladı.

2009 verilerine göre yapılan araştırma, genel sıralama geçen yıl Türkiye’nin en yaşanılır kentinin yine Ankara olduğunu ortaya koydu, Eskişehir de ikinciliği kaptırmadı. Daha önce yedinci sırada bulunan Isparta ise üçüncülüğe yükseldi. 2008 verileriyle hazırlanan geçen yılki listenin üçüncüsü İstanbul bu yılki listede beşinciliğe geriledi. Dördüncü ise Trabzon oldu.

Altı ana kategoride ve 37 alt parametreye göre hazırlanan bu yılki çalışmanın sonuçları, derginin eylül sayısında yer aldı. Türkiye’nin en Yaşanılır kentleri araştırmasında genel sıralamada birinci olan Ankara, altı ana kategori içerisinde bulunan eğitimde ilk, ekonomide ikinci sırada yer alırken, sağlıkta 9’uncu, sanatta 11’inci, güvenlikte (zemin güvenliği ve suç istatistikleri itibariyle) 25’inci ve kent hayatında ise 71’inci oldu. Başkent refah göstergesi sayılan pek çok alanda da iddialı. Yetişkin başına düşen otomobil sayısı ve yetişkin nüfus içindeki üniversite mezunu oranında Ankara yine ilk sırayı alırken, kişi başına düşen konut sayısında ve kişi başına düşen banka mevzuatında ise ikinci, ilköğretimdeki öğretmen yeterliliğinde ise ancak 68’inci sırada.

Eskişehir ikinci

“Türkiye’nin En Yaşanılır Kentleri” genel sıralamasında ikinci olan Eskişehir ise altı ana kategori içerisindeki eğitim, sağlık ve sanatta dördüncü, ekonomide dokuzuncu, güvenlikte 18’inci ve kent hayatında ise 24’üncü sırada yer aldı.

Isparta’da sağlıklı yükseliş

Daha önce aynı araştırmada, genel sıralamada yedinci sırada bulunan Isparta, geçen yıla ait sıralamada üçüncü sıraya yerleşti. Gül diyarı Isparta’nın en büyük refah göstergesi sağlık alanındaki performansı. Ana kategori olarak sağlıkta birinci sırada yer alan Isparta, alt kategorilerde yer alan kişi başına düşen doktor ve hastane yatağı sayısında ikinci sıraya yerleşti. Isparta, eğitimde üçüncü, sanatta dokuzuncu, ekonomide 20’nci, kent hayatında 23’üncü ve güvenlikte de 68’inci sırada yer aldı.

MALATYA 28.SIRADA

Derginin değerlendirmesinde Malatya 2008 yılında ‘Türkiye’nin En Yaşanılır Kentleri’ sıralamasında 41. sırada yer alırken 2009 yılında 28.sırada yer aldı.

EKONOMİDE 60.SIRADAYIZ

Malatya eğitim, sağlık, kent hayatı, güvenlik, sanat ve ekonomi alanlarındaki değerlendirmede 28.sırada yer alırken, 6 ayrı alanda farklı durumlarda bulunuyor. Malatya sağlıkta 13.sırada yer almasına karşın ekonomide 60.sırada yer aldı.

Malatya’nın ortalamada 28.sırada yer almasında sağlık alanındaki 13. sırada bulunması büyük önem arz ederken, eğitim alanında ise Malatya 38.sırada yer buldu. Malatya sanat alanında 20.sırada bulunurken, güvenlik alanında 41.sırada, kent hayatı alanında ise 39.sırada bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız