SON DAKİKA
SON DEPREMLER

28 Şubat Davasında Tahliye

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:45:37
28 Şubat Davasında Tahliye
A- A+ PAYLAŞ

28 Şubat dönemine ilişkin, 103 sanık hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılanacağı davanın ikinci celsesi sona erdi.

Bin 309 sayfalık iddianamenin okunmasına başlayan davada, sanık avukatları söz alarak, usule ilişkin itirazlarda bulundu. Davada bugün iddianamenin sadece 60 sayfası okunabildi. Dün heyetle birlikte oturan, iddianameyi okuyacak TRT spikerleri ise kürsüden indirildi. Spikerler bugün kürsünün aşağı tarafında oturdu.

Mahkeme, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın da bulunduğu bazı sanıklar ve avukatlarının, dosyanın görevsizlik kararıyla askeri yargıya ya da Yüce Divan’a gönderilmesine ilişkin taleplerini de reddetti.

28 Şubat davasında Milli Güvenlik Kurulu (MGK) tutanaklarının, devlet sırrı olduğu gerekçesiyle mahkemeye gönderilmediği iddialarına MGK, bahse konu olan tutanakların, yetkili mahkeme tarafından talep edildiği takdirde verileceğini açıkladı.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuklu sanık emekli Orgeneral Teoman Koman, iddianameler okunurken rahatsızlandı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, sanığın tedavisi için salon dışına çıkarılmasını istedi. Koman’ın avukatı, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Mahkeme, emekli Orgeneral Teoman Koman’ın sağlık durumu nedeniyle tahliyesine karar verdi. Bu saat 10.00’da başlayan duruşma sona erdi. Duruşmalar 6 Eylül’e kadar her gün saat 10.00’da başlayacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız