SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"28 Şubat Devam Ediyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:46:36
A- A+ PAYLAŞ

Mazlumder Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aslan, 28 Şubat davasının başladığını hatırlatarak, “Dokunulmayanların ilk fırsatı yakaladıklarında yine darbeye heveslenmeyeceklerini kimse garanti edemez” dedi.

Mazlumder Malatya Şubesi tarafından 28 Şubat davası ile ilgili basın açıklaması yapıldı. ‘28 Şubat halen devam ediyor’ başlıklı basın açıklamasını yapan Mazlumder Şube Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Aslan, şu ifadeleri kullandı:

“Bin yıldan daha uzun süreceği bizzat darbeciler tarafından ifade edilen 28 Şubat’ın üzerinden 16 yıl geçti. Darbeyi kurgulayanlar ve uygulayanlar; kaba, ilkel ve tek tipçi bir yaşam biçimini dayatmışlardı. 28 Şubatın aktörleri başta cumhurbaşkanı, politikacılar, üniversiteler, medya ve iş dünyası patronları, sendika ve meslek odaları temsilcileri, yargı ve kolluk kuvvetlerdir. Bugün sadece bunların bir kısmı yargı önüne çıkarılmış bir kısmına ise dokunulmamaktadır. Dokunulmayanların ise ilk fırsatı yakaladıklarında yine darbeye heveslenmeyeceklerini kimse garanti edemez. Nitekim Başbakan’ın, söz konusu mihrakların Taksim-Gezi olaylarını bahane ederek darbe teşebbüsüne kalkıştıklarını açıkça ifade etmesi bunun bir göstergesidir.

28 Şubat öncesinde ve sonrasında yaşananlar unutulmamalı ve unutturulmamalıdır. 28 Şubat terör, faili meçhul cinayetler, işkence, gözaltı kayıpları, kışlalara dönüştürülen kamu kurumları ve geride yargı eliyle mahkum edilmiş suçsuz ve masum insanlar, okullarından ve işlerinden alıkonan binlerce mağdur bırakmıştır. 28 Şubat sürecinin devam eden davalarından birinde daha karar verildiğini öğrendik. 28 Şubat sürecinde Bursa’da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan Nurettin Kayan daha sonra DGM’de hakkında terör örgütü yöneticiliği iddiasıyla açılan dava neticesinde 13 yıl süren yargılama sonunda 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Neticede Yargıtay’da onanan karar kesinleşmiştir. Halen ceza evinde bulunan Salih Mirzabeyoğlu, Zekerya Şengöz ve Fahri Memur gasp edilen haklarının iadesini beklemekteler.

Biz Mazlumder olarak, darbe mahkemelerinin verdiği bütün siyasi yargı kararlarının iptal edilmesini, yeniden yargı yolu açılmasını, haksızlığa uğratılanlardan özür dilenmesini, maddi-manevi mağduriyetlerinin giderilmesini talep ediyoruz. Bu, devletin hatasını telafi etmesinin en pratik ve kolay yoludur. Aynı zamanda vicdanları rahatlatacak bir erdemdir. Yoksa hariçten devlete hatasını kabul ettirmek zor ve bedeli ağır olacaktır. 28 Şubat darbecilerinin yargılandığı şu günlerde, darbe yargısının verdiği bir cezanın Yargıtay tarafından onanması, halkımızın vicdanını derinden yaralamış, adalete olan güvenini sarsmıştır. Sorumluluk siyaset kurumuna ve meclise aittir. Derhal yasal düzenleme yapılmalıdır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız