SON DAKİKA
SON DEPREMLER

28 Şubat İddianamesi

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:46:06
28 Şubat İddianamesi
A- A+ PAYLAŞ

2011’in Şubat ayında başlayan 28 Şubat Darbe Soruşturması'nda savcılık, 2011/307 dava dosyası numarasıyla askerleri kapsayan iddianameyi mahkemeye sundu. 

Mahkemeye sunulan iddianamede, bir numaralı sanık dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı olurken 110 sanık hakkında "Refahyol hükümetini devirmeye teşebbüs etmek suçundan" müebbet hapis cezası istendi.

Bin 309 sayfadan oluşan iddianamede 465 mağdur yer alırken 1 numaralı mağduru dönemin Başbakanı Tunsu Çiller oldu. Dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz için iddianamede 90 sayfalık özel bölüm yer aldı. MİT, Genelkurmay, İçişleri Bakanlığı, MGK, Cumhurbaşkanlığı arşivleri, komisyon raporu, Ergenekon ve kozmik oda belgeleri, YÖK belgeleri delil olarak iddianamede yer aldı. Soruşturmanın sivillere yönelik kısmının ise devam ettiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız