SON DAKİKA
SON DEPREMLER

28 Şubat Protestosu

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:46:49
28 Şubat Protestosu
A- A+ PAYLAŞ

 
Malatya'da basın açıklaması yapan sivil toplum kuruluşları 28 Şubat Darbesi'ne tepki gösterdi. 
 
Soykan Meydanı'nda, MAZLUMDER'in organize ettiği, dernek, sendika, vakıf ve bazı partilerle sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de destek verdiği basın açıklamasını 28 Şubat platformu adına Abdullah Demirel okudu. Demokrasiye sekte vurulmasının 15.yıldönümünde, 28 Şubat kararlarına tepki gösterdiklerini söyleyen Demirel, 28 Şubat sürecinde en fazla Malatya'nın zarar gördüğünü, 1999 yılındaki türban eylemlerinde insanların idamla yargılandığını ve birçok kişinin tutuklandığını söyledi. 
 
"Malatya'da inanan insanların kapıları gece yarısı o dönem kadar sarsılmadı" diyen Demirel, 28 Şubat'ı 'sürek avı' şeklinde niteledi. Demirel, "28 Şubat sürecini yaşatanların tamamı hukuk önünde hesap vermelidir" ifadelerini kullandı. Basın açıklamasından sonra toplu olarak PTT'ye giden grup üyeleri, 28 Şubat sürecini yaşatanların cezalandırılması için başta Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm yetkililere faks çekti.
 
MİLLETVEKİLİNİN TEPKİSİ..
Bu arada AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, ''Milletimiz, ülkeyi geriye götüren, insanları ayrıştıran darbe mantığının olmadığı bir yaşamı hak etmektedir'' dedi. 
     
Şahin, 28 Şubat sürecinin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sağ duyulu vatandaşların, bundan sonra, atanmışların, seçilmişler ve halk üzerinde demokrasi dışı davranışlarda bulunmalarına müsaade etmeyeceğine inandığını belirtti. 
     
28 Şubat sürecinin, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılan darbelerin içinde 'en kirli tarih sayfası olarak' yerini aldığını ileri süren Şahin, şunları kaydetti: 
     
''28 Şubat sürecinde en büyük prangalardan biri de özgürlüklerle birlikte 8 yıllık kesintisiz eğitim adı altında meslek liselerine vurulmuştur. Halkın kendi parasıyla yapmış olduğu imam hatip okullarının önünü kesmek amacıyla acımasızca çalışmalar yapıldı. Burada okuyan öğrenciler ve diğer meslek lisesi öğrencileri, katsayı uygulamasıyla eğitimdeki fırsat eşitliğinden göz göre göre mağdur edilmiştir. İnanıyorum ki, geçmişte yapılan darbeler ve muhtıraların olmadığı, demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri her geçen gün içselleştiren ve bunu birlikte yaşama duygusuyla perçinleyen milletimiz, ülkeyi geriye götüren, insanları ayrıştıran darbe mantığının olmadığı bir yaşamı hak etmektedir.'' 
 
HUKUKÇULAR DERNEĞİ..

Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Av. Necati Karabay, 28 Şubat döneminde insan hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığını belirterek, 28 Şubat döneminde görev alıp da yargılanmayanların hukuk önünde hesap vermesini istediklerini söyledi. 
 
Adliye Binası önünde basın açıklama sı yapan Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Karabay, "28 Şubat karanlık sürecinin üstünden tam 15 yıl geçmiş bulunmaktadır. O zulüm döneminde, in san hak ve hürriyetleri ayaklar altına alınmış, hukuk ve adalet tatile çıkmış, anlı şanlı Yargıtay Başkan'ı ve üyeleri, başsavcılar, hakimler, komutanlardan brifing alıp, onları alkışlamakla meşgul olmuş, baskı ve zulümlerin at oynattığı, sokaklar da düşmana karşı yürümek için alınmış olan tankların, başörtüsü ve inançlı kesime gözdağı vermek için yürütüldüğü, karanlık bir Türkiye tablosu oluşturulmuştur" dedi. Karabay, 28 Şubat'ta ön plana çıkan bazı isimler "balyoz, sarıkız ve ayışığı" gibi davalarda hukuk önünde hesap veriyor, ancak halen hukuk önüne çıkmayan isimlerinde yargılanmasını istiyoruz. 28 Şubat dönemine destek veren DYP; ANAP ve DSP'nin tarihin karanlıklarına gömüldüğünü, CHP'nin ise gömülmek üzere olduğunu ileri sürerek, o dönemde komutanlardan brifing alan yüksek yargı da görev yapanlardan da hesap sorulmasını istediklerini ifade ederek, Darbelere zemin hazırlamayan yeni bir anayasa'yı meclis yapmalıdır" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız