SON DAKİKA
SON DEPREMLER

28 Şubat Soruşturması !

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:18:50
28 Şubat Soruşturması !
A- A+ PAYLAŞ
 
Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından başlatılan soruşturmada İstanbul, Ankara, Çananakale, Niğde ve Eskişehir'de 31 adreste arama yapılıyor. Arama yapılan tüm evler asker kökenli isimlere ait. 
 
Baskınların gerekçesi ise, Refah-yol hükümetine darbe girişimi iddiası...Operasyonun Batı Çalışma Grubu'na yönelik olduğu belirtiliyor.
 
HSYK BAŞKANVEKİLİ İLK VERİLERİ AÇIKLADI
 
HSYK Başkan Vekili Ahmet Hamsicinin açıklamasına göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 28 Şubat Soruşturması kapsamında Ankara’da 12 İstanbul’da 18, Çanakkale'de 1 adreste arama yapıldı. Baskınların çoğu 28 Şubat döneminin asker kanadını oluşturuyor.
 
ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR
 
Arama yapılan isimlerden 'Batı Çalışma Grubu'nun başında olduğu ifade edilen 28 Şubat sürecinde Genelkurmay 2. Başkanlığı görevinde bulunan Emekli Orgeneral Çevik Bir İstanbul ve Ankara'daki evlerinde yapılan aramadan sonra gözaltına kararı çıkartıldı. Haklarında gözaltı kararı çıkartılan diğer komutanların ise Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, Emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan, Emekli Tuğgeneral İdris Koralp ve Emekli Tuğgeneral Ünal Karabulut olduğu öğrenildi. Bu isimlerin evlerinde de arama yapılıyor. 
 
Dönemin Devlet Güvenlik Mahkemesi(DGM) Başsavcısı Nuh Mete Yüksel, Cengiz Çetinkaya ve Necdet Batıran'ın evinde de arama yapılıyor.
 
SORUŞTURMAYI 'MAĞDURLAR' BAŞLATTI
 
Soruşturma 28 Şubat döneminin generallerini kapsıyor. Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, mağdur olanların '28 Şubat'la ilgili yaptığı suç duyuruları üzerine soruşturma başlatmıştı.
 
15 YIL SONRA OPERASYON
 
Operasyona adını veren 28 Şubat 1997'de MGK toplantısı yapılmış ve bir dizi karar açıklanmıştı. Kararların irtica ile mücadele için alındığı ifade edilmişti. O günden 15 yıl sonra dönemin generallerine baskın yapıldı.
 
ÜÇ YIL ÖNCE ÖZ'E İFADE VERMİŞTİ
 
Operasyonda gözaltı kararı çıkan Eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, 2009 yılında Ergenekon soruşturması kapsamında zamanın savcısı Zekeriya Öz'e ifade vermişti. Savcı Öz, emekli generalin 28 Şubat'la ilgili şüpheli sıfatıyla ifadesini aldığını açıklamıştı. Çevik Bir'in, 1 yıl sonra da 'Devrimci Karargah Örgütü' soruşturmasında mağdur sıfatıyla ifadesi alınmıştı. 
 
HAKLARINDA GÖZALTI KARARI ÇIKAN ASKERLER
 
ANKARA
Abdullah Kılıçarslan- Emekli Tuğgeneral Hüsnü Dağ- Emekli Kurmay Albay Arslan Daştan- Emekli Kurmay Albay
Oğul Kalelioğlu - Emekli Kurmay Albay Sezai Kürşat Ökte- Emekli Kurmay Albay Ahmet Nazmi Solmaz- Emekli Kurmay Albay
Mustafa Kemal Savcı- Emekli Albay İbrahim Selman Yazıcı - Emekli Kıdemli Albay
Ziya Batur- Emekli Albay
Ruşen Bozkurt- Emekli Albay
Ahmet Aka- Emekli Binbaşı Mehmet Şinasi Çalış- Emekli Albay
Abdurrahman Yavuz Gürcüoğlu- Emekli Albay
İsrafil Aydın- Emekli Albay
Yahya Cem Özarslan- Emekli Albay
Serdar Çelebi- Emekli Kıdemli Albay Hamza Özaltun- Emekli Başçavuş
 
İSTANBUL
Çevik Bir- Emekli Orgeneral
İdris Koralp- Emekli Tuğgeneral
Ünal Akbulut- Emekli Tuğgeneral
Yüksel Sönmez- Emekli Albay
Eser Şahan- Emekli Albay
Cengiz Çetinkaya- Emekli Albay
Salih Eryiğit- Eemekli Binbaşı
Mustafa Babacan- Emekli Yüzbaşı
Necdet Batıran- Emekli Başçavuş
Orhan Nalcıoğlu- Emekli Yüzbaşı Aydın Karaşahin
 
ÇANAKKALE
Ahmet Tarık Yelkenci - Emekli Astsubay
 
NİĞDE
Ümit Şahintürk - Emekli Kıdemli Albay
 
ESKİŞEHİR
Alican Türk- Emekli Albay

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız