SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"28 Şubat ve 15 Temmuz Aynı Zihniyetin Ürünü"

0
Güncellendi - 2017-03-01 02:37:39
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen, konuşmacı olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, tarihçi- yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik ile Gazeteci-Yazar Turgay Güler’in katıldığı “Şubat Soğuğundan Temmuz Sıcağına, Darbe ve Direniş” konulu söyleşiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

“28 ŞUBAT” BELGESELİ HÜZÜNLÜ ANLAR YAŞATTI

Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen söyleşiyi AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, Kurum Müdürleri, Muhtarlar ile çok sayıda vatandaş izledi.

Yeşilyurt Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan, 28 Şubat ile 15 Temmuz Darbe süreçlerini ele alan “28 Şubat” isimli sinevizyon gösterimi sırasında salonda bulunanların duygulandıkları gözlendi.

POLAT, “28 ŞUBAT İLE 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMLERİ AYNI ZİHNİYETİN ÜRÜNÜDÜR”

İlgi ve katılımın yüksek olduğu söyleşinin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “27 Mayıs darbesi, 12 Mart muhtırası,  12 Eylül darbesi, 28 Şubat postmodern darbesi, 17-25 Aralık darbesi , 6-8 ekim ayaklanma olayları ile 15 Temmuz darbesini yapan aynı yerdir, üst akıldır.Bu tip darbe ve ayaklanma süreçlerini uygulayanların renginin sürekli değiştiğini görüyoruz.Aynı yerden emir komuta zinciriyle yürütülen bu süreçlerde emir bir gün yeşil olana, bir gün kızıl renkte olana veriliyor, gün geliyor en alçağı olan renksize bu görev veriliyor.Hepsi aynı yerden idare edilen maşalardır.Bu aziz milletin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine kast etmek için, yok etmek için girişilen operasyonlardır.Bunun adı bir gün darbe, bir gün postmodern darbe, bir gün polis-yargı darbesi oluyor ama bütün bu darbelere karşı bu aziz milletimiz 15 Temmuz’da darbecilerin yüzüne tokatını attı. 28 Şubat ile 15 Temmuz FETÖ darbe kalkışması aynı zihniyetin ürünüdür. Bu darbe girişimlerini kınıyorum ve artık millet olarak yönümüzü geleceğe doğru çevirmemiz gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

2 saate yakın süren, aşırı ilgiden ötürü birçok vatandaşın ayakta izlemek durumunda kaldığı söyleşide Türkiye tarihindeki darbelerin arka planı hakkında bilinmeyen gerçekleri anlatan Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Gazeteci-Yazar Turgay Güler’e Malatyalılar büyük ilgi gösterdi.

15 Temmuz Gecesi televizyonda darbe girişimin engellenmesi için dikkat çekici yorumlar yaparak geniş bir hayran kitlesine sahip olan Turgay Güler, “ Aslen Malatyalıyım ve sizlerle bir arada olmanın gururunu yaşıyorum. Hemşerilerimizle bizleri bir araya getiren Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

“1990- 1994 YILLARI ARASINDAKİ GERİLİM DÖNEMİ 28 ŞUBAT’IN HAZIRLIK AŞAMASIYDI”

28 Şubat postmodern darbe süreci öncesinde Türkiye’de yaşanan siyasi olaylar ile toplumsal gelişmeler üzerine kısa kısa bilgiler veren Turgay Güler, “ 28 Şubat’ı anlamak için 15 Temmuz’u yaşamış olmak yetmiyor.15 Temmuz darbe kalkışması bu ülkenin bugüne kadar gördüğü en alçak ve aşağılık saldırıydı. Her iki darbe süreçlerini anlamak için 1991 ile 1995 yılları önemlidir. Bu dönemlerde işlenen cinayetler, suikastler, haince kurulan tuzakları çok iyi irdelemek gerekiyor.28 Şubat darbesi, o yıllarda işlenen cinayetlerin ve suikastlerin ürünüdür. Bahriye Üçok, Turan Dursun, M.Ali Kışlalı ve Uğur Mumcu’nun öldürülmesi bu ülke üzerinde plan yapanların kurduğu tuzaklardır. Uğur Mumcu’nun cenazesi defn edilirken, bazı gazeteler, siyasiler, 28 Şubat zihniyetine sahip bazı askerler, yargı mensupları, TÜSİAD, bazı STK’lar ‘İslami Terör’ diye bir şey uydurdular ve sokaklarda ‘ Kahrolsun Şeriat” sloganları atıyorlardı aslında ‘ Kahrolsun İslam’ diyorlardı. Bu bir algı operasyonuydu. PKK silah bıraksın, çözüm süreci başlasın diye mücadele eden Turgut Özal’ın zehirlenmesi, kan ve saç örneklerinin kaybolması, hastane sürecinde hala çözülemeyen hadiseler, Kürt Raporunu yazan, çözüm sürecine destek veren Adnan Kahveci’nin şüpheli bir trafik kazasında öldürülmesi, çözüm sürecinde Özal’a en fazla inanan ve destek veren Jandarma genel Komutanı Org.Eşref Bitlis’in şüpheli bir kazada ortadan kaldırılması 28 Şubat sürecinin başlamasına neden olan süreci doğurdu. Bu cinayetleri işleyenler ‘ terörü bitiremezsiniz” mesajı verdiler. O gün ile bugün arasında çok fark yok aslında. Rahmetli Özal kendisine yönelik suikast girişiminin kimlerin yaptığını biliyor, kardeşi Korkut Özal ile paylaşıyor ama başkasına anlatamıyordu çünkü devletin kurumları öylesine kuşatılmış ki bu işin peşinden gidecek davayı sürdürecek polis, asker, yargı, adalet ortada yok, ülke bu haldeydi. Bingöl’de 33 silahsız askerin şehit edilmesi, Sivas’ta Madımak Otelinin yakılması ve 33 kişinin ölümü, Başbağlar Köyünde 33 vatandaşımızın katledilmesi, ardından Bahtiyar Aydın’ın ve Cem Ersever’in öldürülmesi, insanları kamplaştıran ve ayrıştıran olaylar, toplumsal huzursuzluğun fitilini ateşledi. 1993 yılında ülkenin tek sorunu PKK’ydı. Bir anda birileri PKK’dan daha büyük sorun diye irticayı gösterip, PKK’yı beslediler. Bunlar bu kadar alçak ve haindir.”dedi.

“RAHMETLİ ERBAKAN VATANINI, MİLLETİNE SEVEN BİR LİDERDİ”

Dönemin Başbakanı Rahmetli Necmettin Erbakan’ın o yıllarda hakaret ve aşağılanmalarla karşı karşı kaldığını ifade eden Gazeteci Güler, “ Bu ülkenin kimliği bellidir, %99’u Müslüman olan bir ülkeyiz bize başka bir kıyafet giydiremezsiniz.1990 yıllarda Anadolu’nun çocuklarının eli artık kalem tutuyordu, gazetecilerimiz, yazarlarımız, aydınlarımız, düşünürlerimiz ve siyasetçilerimiz olmuştu. Yüzyılın başında kumaşı Anadolu tezgahlarında dokunmamış insanlara teslim ettiğimiz bu ülkeyi geri alma vakti gelmişti ve kolları sıvamıştık. Anadolu insanı ülkesini gözü dönmüş çetenin elinden almak için kolları sıvamıştı. Adım adım iktidara yaklaşıyorduk bunu fark edenler öncesinden bir plan yapmışlar ve sabah akşam Müslümanları dövüyorlardı. İslamiyeti karalayacak yaklaşımlar, ifadeler televizyonlarda ve gazetelerde geniş yer alıyordu, dine söven adamlar ekranlarda çokça görülmeye başlanmıştı. O dönemki seçimlerde partisi birinci çıkan Necmettin Erbakan’a yapılmayan kalmadı. Erbakan ile görüşen ABD Büyükelçisi ‘ Biz Refah Partisini sevmiyoruz, ama bizimle iyi geçinirseniz, menfaatlerimize zarar vermezseniz iyi anlaşırız” diyor. Erbakan büyükelçi ne istediyse tersini yaptı. Vatanını, milletini seven Erbakan’ın ekonomi başta olmak üzere bütün alanlarda yapmak istediği iyileşmeler iç ve dış mihraklar başta olmak üzere bazı özel bankaları rahatsız etti. Her türlü aşağılamayla karşı karşıya kalan Erbakan kararlı şekilde mücadele ederken birden ortaya Müslüm Gündüz, Ali Kalkancı gibi tiplerin içinde olduğu ahlaksız olaylar, cin çıkarma işleriyle Müslümanlık üzerinde baskı kurulmaya başlandı. O dönem birden başörtüsü zulmü yaratıldı, okumak isteyen başörtülü kardeşlerimiz üniversiteye alınmadı. İnsanlar sadece eylem yapıyor ve kimseye zarar vermiyordu. Malatya başörtü zulmünü çok iyi bilen, acısını çeken bir kenttir. Emniyet binasını kuşatan Malatyalılar bir tane taş bile atmadı, asil bir duruş sergiledi. Sizin Allah’ınıza gurban olayım.Okumak isteyen başörtülü kardeşlerimizi idamla yargıladılar. Erbakan’a atmadıkları iftiralar kalmadı. Erbakan’ın istifası korkaklığında değildi, Refah Partisinin kapatılma haberini bir Ramazan akşamı alan Erbakan,  “ Bu karar okyanusta bir zerre hükmündedir. Refah Partisi ve davası kıyamete kadar devam edecektir. Herkes sükunetle evine dönecek, işimize devam edeceğiz” demiştir. Erbakan bu ülkenin inanan insanlarını sokağa dökmedi, ateşe atmadı. İnsanlar sokağa çıksaydı ‘ şeriat ayaklanması” diyerek binlerce insanı öldürecek kadar gözü dönmüş caniler vardı. 15 Temmuz’da da aynısını yapmaya kalktılar, tanklarını, toplarını, tüfeklerini, uçaklarını milletin üzerine sürdüler. Bu millet iman gücüyle bu darbeyi önledi” diye konuştu.

“2023 VİZYONU, GERÇEK BAĞIMSIZLIK VE TAM MANASIYLA EGEMENLİKTİR”

15 Temmuz süreciyle ilgili farklı detaylar aktaran Güler, “1923 Yılında inşa ettiğimiz Cumhuriyetin ömrü 2023’te bitiyor, bu sözlerim farklı algılanmasın. Dünya’da sistemlerin ömrü 100 yıldır, bu dönemi tamamlayan devletler yeni yüzyıldan bilet alırlar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 diye işaret ettiği o vizyon, ona ulaşmak için canı pahasına verdiği mücadeleyi köprü, alt ve üst geçitler ve yolların yapılması olarak algılanmasın bunları yapabilecek insan gücüne ve ekonomik duruma sahibiz. Buradaki amaç; 1923’e tek parça halinde yekpare şekilde ulaşmak, gerçek bağımsızlığımızı ilan etmek, bayrağımızı en zirvede dalgalanmasını sağlamak, gerçek egemenliği dünyaya haykırmak ve de bölgesel lider olmaktır.Irak, Suriye, Libya, Yemen, Ukrayna yüzyılı tamamlayamadı ve parçalandı. Bizim senaryomuzda; tamamlayamamıza ilişkindir. Ancak bir uzun adam çıktı, bunların külahlarını başına geçirdi, tüm hesaplarını alt üst etti, burunlarından fitil fitil getirdi. Obama bile kalmadı, Merkel bugün yarın gider, Avrupa Birliği batıyor. Batı ülkelerinin liderleri, bakanları sık sık ülkemizi ziyaret ediyor. Bizlere 15 yıl onurlu bir hayat yaşatan Recep Tayyip Erdoğan istiyor ki; bir yüzyıl hasta adam gibi değil onurlu bir toplum olarak yaşayalım” diye konuştu.

“28 ŞUBAT SÜRECİNDE KANUNSUZLUK VE HUKUKSUZLUK TAVAN YAPTI”

28 Şubat sürecinde kanunsuzluk ve hukuksuzluğun adeta tavan yaptığını söyleyen Prof.Dr.Mehmet Çelik ise, 28 Şubat darbe sürecini yaşatanların insani ve ahlaki damarlarının olmadığını ifade ederken, “ 28 Şubat döneminde 22 banka iflas etti. Koç ve Sabancı şirketlerinde müdürlük yaparken milletvekili olup meclise giren bazı isimler Demokrat Parti, Adalet Parti ve Ecevit dönemlerinde Sanayi ve Ticaret Bakanı oldular.  Demirel dönemlerinin bütün sanayi ve ticaret bakanlarına baksınlar dört sene bakanlık yapıyor seçime giderken aday olmuyor yeniden eski görevine dönüyor. Bunların görevi; milletten topladıkları vergileri çanağın içerisine doldurup TÜSİAD ismi adı altında bir araya gelen, Türkiye’nin kanını sömüren insanlara bu paraları dağıtmaktı. O dönem ‘ banka her hangi bir şekilde iflas ederse müdinin parasını devlet öder’ diye bir kanun çıkardılar. Dünyanın hiçbir yerine böyle ahlaksız ve namussuzca çıkartılan bir kanun yoktur. Bunlar özel bankaları kurdular, faizler %10 iken %20 verdiler vatandaşta elinde avucunda ne varsa sattı. Kurulan şirketlere kredi verdiler daha sonra ‘iflas ettik’ dediler. Bunun adı resmen soygunluktur.O dönemdeki hırsızlar siyasetçi, bürokrat ve işadamı olup milletin kanını emdiler. Gazeteler ekmek,simit çalanı hırsız ilan etti, asıl soygunu göz ardı ettiler.Bu 22 banka böyle soyuldu. 15 senedir Recep Tayyip Erdoğan döneminde bu bankalar neden batmadı peki? O dönem ayrıca bütün holdingler bankaların yönetim kurullarına generalleri aldı, bu generaller bankacılık ne anlar? 52 üst rütbeli subay bir çok şirketin yönetim kurullarında görev aldı.O üniformaya gerçekten yazık, o ahlaksızlığı nasıl yaptınız, ondan sonrada her şeyi yaptılar.28 Şubat sürecinde kanunsuzluk, hukuksuzluk had safhaya ulaşmıştı.O dönemki siyasetçilerin yüzüne tükürseniz tükürüğünüze yazık olur, şahsiyet açısından yokturlar” dedi.

“ERDOĞAN’IN DELİKANLILIĞI İLE MİLLETİN İMAN GÜCÜNÜ HESAP EDEMEDİLER”

15 Temmuz darbe kalkışmasını yapanların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın delikanlılığı ile milleti hesap edemediğini belirten Prof.Dr.Çelik, “ Bu hainliği yapanlar ‘Recep Tayyip Erdoğan’ı alırız, korumaları direnirse öldürürüz, en kötüsü yurt dışına kaçar bizde planı uygularız’ diye hesap yaptılar.Tayyip Erdoğan’ın yerinde başkası olsa ailesini alır uçağa atlar yurt dışına gider ülkesini seyreder, duruma göre ya döner ya da iltica talep ederdi.Tayyip Erdoğan’ın damarında delilik olduğunu biliyorlardı fakat bu kadar deli ve delikanlı olacağını bilmiyorlardı, burada yanıldılar.15 Temmuz gecesinin ilk kahramanı Cumhurbaşkanımızdır. Bu aziz millet ise bu alçaklığı yapanların tüm planlarını bozan ikinci güç olarak sahneye çıktı. Darbeye kalkışanlar sokağa çıkanları ‘tankı, tüfeği göster, iki kişiyi öldür, herkes kaçar “ diye hesap etti ama olmadı.İki gücü birbirine bağlayanda o gece televizyona çıkıp cesaretli şekilde konuşan, korkmadan, çekinmeden ülkesinin geleceğini savunan hemşeriniz Turgay Güler kardeşimiz oldu. Benimle birlikte Turgay Güler,  ilk yayınlanan 52 kişilik ölüm listesindeydik” dedi.

Türkiye ve dünyadaki darbelerin sebep-sonuç ilişkisi, toplumsal olayların ülke ekonomisi başta olmak üzere diğer alanlarda oluşturduğu tahribatları en ince detayına kadar anlatan Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Gazeteci-Yazar Turgay Güler’e söyleşi bitiminde Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından elif-vav tablosu ve kayısı paketi hediye edildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız