SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"28 Şubat'ın İzleri Sürüyor!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:19:35
A- A+ PAYLAŞ
AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, beraberinde AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve partili yöneticilerle birlikte il binasında basın toplantısı düzenleyerek, genel bir değerlendirme yaptı.
 
Milletvekili Şahin, son bir yıllık yasama süresi içerisinde toplamda 129 kanun çıkartıldığını söyledi. "Geçmişte eğitim hakkı elinde alınan ve kat sayı mağduru olanların mağduriyetinin giderilmesi için çıkartılan 4+4+4 adlı kanun da bunlardan bir tanesi" diyen Şahin, "Yaklaşık 10 yıllık bir süre içerisinde ülke yönetiminde yaşanan sıkıntıları bilen insanlarımız, bu süre içerisinde yapılan çalışmaların devrim niteliğinde olduğunu bizlere ifade etmektedirler" şeklinde konuştu.
 
Yapımı süren 650 yataklı hastaneye ilaveten 300 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile ilgili projenin ihaleye çıkartıldığını, 150 yataklı Fizik Tedavi Merkezi ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü kaydeden Şahin, bu dönem içerisinde Ağız Dış ve Sağlığı Merkezi ile 112 Komuta Merkezi’nin de hizmete girdiğini belirtti.
 
Şahin, üniversitenin Karaciğer Nakil Merkezi için talep ettiği 3 milyon TL ile Diş Fakültesi için 2 milyon TL desteğin verildiğini aktararak, "Ulaşım konusunda ise doğudan batıya, güneyden kuzeye olan bağlantı yollarımız bitme aşamasına gelmişti. Ancak Sivas-Malatya arasındaki 250 metrelik kısmın 108 kilometrelik bölümünün yapımıyla ilgili çalışmalar başlatıldı. Ancak ihale ile ilgili başvurular nedeniyle bekleme süresi var. Darende yolu üzerindeki Karahan tüneli ile Adıyaman yolu üzerindeki Erkenek tüneli 2014 yılı itibariyle tamamlanarak hizmete girecek. Battalgazi kavşağındaki üst geçidin ise 2012 yılı sonunda bitirilmesi hedeflenmektedir" bilgisini verdi.
 
DSİ tarafından bazı bölgelere yapılacak olan göletlerle ilgili çalışmaların planlandığını ve bunların da en kısa sürede hizmete girmesi için başlatılan çalışmaların sürdüğünü söyleyen Şahin, Malatya’nın maden başkenti olacak bir il olduğunu ifade ederek, MTA’nın 2012 yılında Malatya’da 18 bin metre derinliğinde sondaj yapacağını ve bu sondaj sonuçlarını beklediklerini de sözlerine ekledi. Şahin, "Sivas ile Hekimhan arasında Erdemir ve İskenderun gibi bir şehrin oluşmasından da kimsenin kuşkusunun olmamasını düşünüyoruz" dedi.
 
"28 ŞUBAT'IN İZLERİ SÜRÜYOR, HALEN ÜNİVERSİTEMİZDE BAŞÖRTÜSÜYLE İLGİLİ BİR TAKIM SIKINTILARIN OLDUĞUNU GÖRMEKTEYİZ"
Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İnönü Üniversitesi ile ilgili bir soruya verdiği cevapta şu ifadeleri kullandı:
 
"Bizim hiç kimseyle bir sorunumuz yoktur. Ben de arkadaşlarımız da milletvekilliği görevini ifa ediyoruz. Biz hiçbir birimin başındaki şahsiyetle uğraşmayız. Bizim için asıl olan şey kurumlardır. Ancak atanan insanlarımız kim olursa olsun, eğer bu ülkenin kurumları içerisinde görev ifa eden arkadaşlarımız, kendi işleri ile uğraştıkları sürece hiç kimseyle sorunları olmaz. Ben hiçbir arkadaşımızın rektörle bir sorunları olacağı kanaatinde değilim. Öyle bir şeyimiz de söz konusu olmadı. Ancak görmüş olduğumuz birtakım yanlış uygulamalar varsa onları da mutlaka eleştirir, kendileri ile görüşür, yetkili kimse bu konuyu onlarla paylaşırız. Bu rektör de olabilir, başka bir yerel yönetici arkadaşımız da olabilir. AK Parti iktidarının bugüne kadar koyduğu tavır belli. Demokratik hukuk devleti içerisinde özgürlüklerin var olmuş olduğu, insanların kimseyi ötekileştirmeden görevlerini ifa etmeleri gerektiği noktasında bir çok alanlar oluşturulmuş olmasına rağmen, halen bir takım yasaklar mevcudiyetini koruyorsa biz bunu da eleştiririz. Bu üniversitede olabilir, başka bir kurumumuzda olabilir. Hükümete rağmen kendi bildiklerini yapıyorlarsa, o zaman yasaların bize vermiş olduğu hakkı kullanmak zorunda kalırız." 
 
Üniversitedeki seçimde kullanılan oyların rengi ne olursa olsun onlara saygı duyduklarını ve Cumhurbaşkanı atadıktan sonra hayırlı olsun demekten başka yapacak bir şey olmadığını belirten Şahin, şöyle devam etti:
 
"Elbette ilimiz olarak burada şunu söylemek istiyoruz; seçim süreci içerisinde belki bir takım kırgınlıklar oluşturulmuş olabilir. Ama göreve gelen de, göreve talip olan da, seçilen arkadaşımız seçilemeyen diğer 2 arkadaşımızı ötekileştirirse, yine sıkıntı yaşarız. Bu süre içerisinde birbirlerini kırmış olan arkadaşlarımız olmuş olabilir. Artık gün üniversitemizin daha iyiye gelmesi için, o insanların birbirleriyle kenetlenerek Malatyamıza, üniversitemize hizmet etme günüdür. Burada kimsenin nefsi ve kişisel düşünme hakkının olmadığı kanaatindeyim. 28 Şubat’ın izleri sürüyor diye söylüyorum. Halen üniversitemizde başörtüsüyle ilgili bir takım sıkıntıların olduğunu görmekteyiz. Bunu şiddetle kınıyorum. Böyle bir yanlışta bütün insanlarımızın üzerine düşeni yapması gerektiği kanaatindeyim. Bütün üniversitelerde bu konu aşılmış iken, bizim üniversitemizde dün yaşanmış olanlar bugün yaşanmış olmaz inşallah. Amacımız, evlatlarımızın daha özgür bir ortamda eğitimlerini görecekleri bir zemin oluşturmaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız