SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"28 Şubat'la Paralel Uygulama.."

0
Güncellendi - 2016-02-09 14:21:08
A- A+ PAYLAŞ

Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, 28 Şubat kararlarının yeniden hortlatıldığını belirterek, mesleki ve teknik eğitim veren okullardan mezun olan üniversite adayları için katsayı uygulamasının kaldırıldığını söyledi.

Ekrem Şenol, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, mesleki ve teknik eğitim veren orta öğretim kurumlarındaki öğrencilerinin yıllardır karşılaştığı katsayı adaletsizliğinin bir kez daha gün yüzüne çıktığını belirtti. Bu yıldan itibaren mesleki ve teknik eğitim veren okullardan mezun olan öğrencilere ek puan verilmeyeceğini ifade eden Şenol, "YÖK Başkanı Yekta Saraç bu konuya ilişkin yaptığı açıklamada mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere artı ek puan uygulamasının bu yıldan itibaren kaldırıldığını söyledi. Görüyoruz ki şu an ki katsayı zulmü ile hükumetin bir zamanlar feryat ettiği 28 Şubat uygulamaları paralellik göstermektedir" diye konuştu.

Sadece önceki yıllarda mesleki ve teknik eğitim veren okullardan mezun olan öğrencilere ek puan verileceğini ifade eden Şenol, "1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun 8. maddesinde eğitimde fırsat eşitliği açıkça belirtilmişken bu kanuni hak böylece meslek liseli gençlerimizin elinden alınmıştır. Mesleki ve teknik eğitim kurumları öğrencilerinin aldığı eğitim programları öz itibariyle mesleki program müfredatına ağırlık vermektedir. Zaten katsayının mantığı da öğrencilerin meslek lisesi müfredatını ağırlıklı almalarından ötürü ortaya çıkan boşluğu ortadan kaldırma amacındadır. Dolayısıyla bu düzenleme öğrencilerimizi mağdur ettiği kadar Türkiye’nin gelişmişlik hedefine de olumsuzluk etkiler taşıyacaktır. 28 Şubat döneminde katsayı zulmüne isyan edenler bu dönemde bu zulmü tekrar hortlatmışlardır" diye konuştu. Katsayı sorununun peşini bırakmayacaklarını vurgulayan Şenol, "İşsizlik oranının yüzde 10’u aştığı ülkemizde gençlerimizin istihdamını destekleyen mantıklı ve vizyon sahibi bir politika izlemek yerine tamamen mantık dışı uygulamalarla uğraşmak ülkemiz adına ciddi bir ayıp ve vebaldir. Katsayı adaletsizliğinde emeği olan herkesin bu vebal altında ezileceğini belirtmek isteriz. Bu vesileyle tüm eğitim çalışanlarımıza 2015-2016 eğitim öğretim yılı 2. döneminin hayırlar getirmesini temenni eder, başarılar dileriz" ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız