SON DAKİKA
SON DEPREMLER

28 Şubat'ta 3.Dalga...

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:27:52
28 Şubat'ta 3.Dalga...
A- A+ PAYLAŞ
28 Şubat soruşturmasındaki üçüncü dalgada dönemin Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Türkeri gözaltına alındı. Toplam 13 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor.
28 Şubat operasyonunda üçüncü dalga için düğmeye basıldı.
 
Saat 08.00'de başlayan operasyon muvazzaf ve emekli askerlere yönelik olarak yapılıyor. Ankara, İstanbul, İzmir ve Kars'ta bazı adreslerde aramalar var.
 
Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü soruşturma kapsamında 7'si muvazzaf, 6'sı emekli 13 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı bildirildi.
 
ORG. TÜRKERİ GÖZALTINDA
 
Batı Çalışma Grubu'nun Kriz Masası'nda görev alan eski Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri'nin evinde arama yapıldı. İlk dalgada tutuklanan Çevik Bir'e bir şema gösterilmiş "Türkeri ile görev yaptınız mı" diye sorulmuş, Bir "Evet" yanıtını vermişti. Türkeri arama sonrası gözaltına alındı. Ankara'daki subay lojmanlarında bir haftada ikinci kez arama gerçekleşti.
 
Türkeri, 28 Şubat döneminde basın mensuplarına yönelik brifingleri veren tümgeneral olarak da biliniyor.
 
Emekli Korgeneral Yıldırım Türker'in de evinde arama yapılıyor.
 
Gözaltılar, Batı Çalışma Grubu'na dahil olan isimlere yönelik soruşturma kapsamında gerçekleştiriliyor.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü soruşturmanın 3. dalgasında gözaltı kararı çıkarılan askerler şöyle:
 
Ankara: Emekli orgeneral Fevzi Türkeri, emekli korgeneral Yıldırım Türker, albay Lokman Ekici, albay Kemal Yakışkan ve albay İsmail Hakkı Önder
 
İstanbul: Emekli albay Mehmet Aygüner, albay Atila Kurtay, emekli yüzbaşı Tanju Sirmen ve emekli Eser Şahan
 
İzmir: Albay Mustafa Köseoğlu, albay Mehmet Hasimoğlu ve emekli albay Adem Demir
 
Kars: Emekli başçavuş Şeref Kavalalı
 
26 KİŞİ TUTUKLU
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü soruşturmada ilk dalga 12 Nisan'da gerçekleşmiş, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir dahil 18 kişi tutuklanmıştı.
 
19 Nisan'daki ikinci dalgada da dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak dahil 8 kişi tutuklanmıştı.
 
İki dalga sonunda soruşturma kapsamında tutuklanan kişi sayısı 26'ya yükseldi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız