SON DAKİKA
SON DEPREMLER

28 Şubat'ta İkinci Operasyon...

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:23:49
28 Şubat'ta İkinci Operasyon...
A- A+ PAYLAŞ
 
8 Şubat soruşturması kapsamında 7 ilde bazı adreslerde arama yapılıyor. Çok sayıda emekli ve muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı olduğu belirtiliyor. Hakkında gözaltı kararı bulunan ve evinde arama yapılan isimlerden biri eski Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak...
 
28 Şubat soruşturması kapsamında sabahın erken saatlerinde 2. operasyon düzenlendi. Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında Ankara, İzmir, İstanbul, Adana, Muğla (Bodrum), Eskişehir ve Afyon'un bulunduğu 7 ildeki bazı adreslerde arama yapılıyor.
 
Dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın bulunduğu 6 emekli asker ile 6 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. Ankara’da muvazzaf 2 subaya ait evde arama yapılıyor. Aramanın polisin yanı sıra Merkez Komutanlığı askerleri tarafından yapıldığı bildirildi.
 
Bir albay ve bir binbaşı da sabah saatlerinde Ankara Adalet Sarayı'na gelerek, soruşturmayı yürüten özel yetkili Cumhuriyet savcılarından Kemal Çetin ile bir süre görüştü.
 
EROL ÖZKASNAK'IN BODRUM'DAKİ EVİNDE ARAMA
 
Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak’ın Muğla’nın Bodrum İlçesi’ndeki evinde arama başlatıldı. Özkasnak’ın Yalıkavak Beldesi'nde jandarma kontrolü altındaki villasında bu sabah 08.00’de arama başlatıldı. Özkasnak’ın evinde olduğu ve gelen sivil polislere kapıyı açarak içeri davet ettiği belirtildi. Villanın önüde bekleyen jandarmaların da sivil polislerin gelmesinin ardından, 100 metre uzaklıkta bulunan Gümüşkaya Karakolu’na doğru çekildikleri gözlendi. Gazetecilerin Özkasnak’ın evine yaklaşmasına izin verilmiyor.
 
İSTANBUL’DA 4 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
İstanbul’da da emekli 2 albay ve 2 yarbay hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.
 
Bu kişilerin kaldığı adreslerde de arama yapıldığı, aramaların ardından soruşturmanın yürütüldüğü Ankara’ya gönderilecekleri bildirildi.
 
AFYON'DA ASKERİ LOJMANDA ARAMA
 
Bu arada İzmir’de de bir emekli albayın evine polisin gözaltı için gittiği, ancak evde bulamadığı öğrenildi.
 
Soruşturma kapsamında Afyonkarahisar'daki Ordu Bulvarı üzerinde bulunan askeri lojmanlarda da arama yapılıyor. Aramada polislere merkez komutanlığı askerlerinin eşlik ettiği bildirildi.
 
BAŞSAVCILIK AÇIKLAMA YAPACAK
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nden soruşturma kapsamında devam eden operasyonlarla ilgili yazılı açıklama yapılacak. 
 
GEÇEN HAFTA 18 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI
 
Geçen hafta yapılan ilk operasyonda 31 kişi gözaltına alınmış, 18 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir de bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız