SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'28 Yıl Önce de Aynıydı!.'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) tarafından Malatya'da" Kadın Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve İş Stresi" konulu seminer verildi.

Malatya'daki Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Sendikaların değişik işkollarında çalışan kadın işçilere yönelik olarak düzenlenen seminer TCDD 5. Bölge Müdürlüğü Aile Lokali'nde yapıldı.

Seminerin açılışında konuşan Türk-İş İl Temsilcisi ve Demiryol-İş Sendikası şube Başkanı Nurettin Öndeş, Demiryol-İş Sendikası'na bağlı 12 il bulunduğunu ve 28 yıldan beri faaliyette olduğunu belirterek, "28 yıl önce dile getirdiğimiz sorunlar, bugünde aynı sorunlar. İşçi kesimi için bizim için önem arz eden en büyük konu eğitimdir. Sendikaları eğitime önem vermeli. Sendikalar, istihdam, eğitim ve ekonomist değil. Sendikalar üniversiteler ile entegre olmalı. Sendikalar uzman kadrosunu güçlü kılmalı. Sendikalar bugünü kadar ortaya koydukları çalışmaları bir kenara bırakarak, uzman kadrosu konusuna ağırlık vermelidir. Bugün Demiryol-İş Sendikasında 1 tane araştırma görevlisi var. Bana göre, ulaşım gibi konularda en az 10 tane uzman bulunmalı. Bugün İngiltere'deki partiler verdikleri sözleri iktidara geldiğinde yerine getirmediği takdirde, muhalefetteki parti, hesap soruyor. Ancak Türkiye'deki muhalefet daha farklı. Türkiye'de iktidar verdiği sözü yerine getirdiği zaman muhalefet buna engel oluyor.İngiltere'de iktidara gelen parti verdiği sözleri yerine getirmediği zaman halk, tekrar ona oy vermiyor. Ama Türkiye'de öyle değil. Avrupa ülkelerinde memur-işçi kavramı diye bir şey yok. Türkiye'de memur ve işçi ikiye bölündü" dedi.

Öndeş, Türkiye'de sendikaların siyasette etkili olma gücünün de olmadığını belirterek, işçi sınıfının yaşadığı yasal sorunların çözümüne destek için sendikaların partilerde aday gösterme konusunda fazla etkili olmadığını vurguladı.

Seminerde ÇASGEM'de görevli uzmanlarca çalışan kadınlara iş sağlığı ve iş stresi konusunda bilgilendirme yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız