SON DAKİKA
SON DEPREMLER

280 Memura Sosyal Dengeleme!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi bünyesindeki 280 memuru kapsayan "2. Sosyal Denge Sözleşmesi", Belediye Başkanı Cemal Akın ile Bem Bir Sen Şube Başkanı Acar arasında imzalandı.

Sözleşmeye ilişkin Belediye Basın Bürosu'nun yayınladığı bülten şöyle:

"Belediye bünyesinde çalışan memurların ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla Malatya Belediyesi ile Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanlığı arasında “2. Sosyal Denge Sözleşmesi” İmzalandı.

Düzenlenen İmza törenine Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcıları, Memur-Sen Bölge Başkanı Şahin Kayaduman, Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar, Daire Müdürleri ve Belediye Memurları katıldı.

İmza Töreni öncesi bir konuşma yapan Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar, Sosyal Denge Sözleşmesinin ikincisini imzalamanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Sosyal denge sözleşmeleri sadece Anayasa’da Uluslar arası İLO Sözleşmelerinden dolayı bize verilen bir haktır. Ama bizim en büyük şansımız, Belediye Başkanımız Sayın H. Cemal Akın’ın hukukçu olması, hukuku da iyi biliyor olması, bize bu hakkın da olduğunu kabul ettirdi. Aksi halde Bunu zaten alamazdık.

Sayın Başkanım ben 280 memur arkadaşımız adına şeref sözü veriyorum; Biz Malatya’nın en küçük sıkıntısını yüreğimizde hissedeceğiz. Malatya’ya hizmet etmeyi kendimize şeref bileceğiz ve bu şerefi üstümüzde taşımanın gururunu sizinle beraber yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

Memur – Sen Bölge Başkanı Şahin Kayaduman ise yaptığı konuşmada, Sosyal Denge Sözleşmesi nedeniyle Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a teşekkür ederek, “Bizlere bir ilki yaşatan Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İlk defa değerli Belediye Başkanımız bu ilki gerçekleştirdi ve güzel bir çığır açtı” dedi.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın ise yaptığı konuşmada, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasasının, memurlara toplu sözleşme yapma hakkını tanımamış olsa da Malatya Belediyesi olarak Bem - Bir Sen Malatya Şubesi ile Sosyal Denge Sözleşmesi imzalayarak, memurların ekonomik yükünü biraz olsun hafifletmeye çalıştıklarını söyledi.

Belediye tarihinde ilk defa geçen yıl Sosyal Denge Sözleşmesi imzaladıklarını ifade eden Başkan Akın, “Geçtiğimiz yıl yaptığımız sözleşme ile memurlarımıza her ay ortalama % 10 civarında bir iyileştirme sağladık ki, bu oran memura yıllık olarak verilen zam miktarının 2 misli kadardı. Bu sene de ortalama % 40 oranında bir iyileştirme ile arttırarak sözleşmeyi yeniliyoruz.

Elbette ki, memurlarımız daha iyi koşullarda çalışmaya layıktırlar. Fakat bugün için belediyemizin imkânları ancak buna izin vermiştir. Önümüzdeki yıllarda da memurlarımızın daha iyi koşullarda çalışmalarını sağlamak amacıyla yapacağımız çalışmalar devam edecektir” dedi.

Başkan Akın, “Zaman zaman ifade ettiğim gibi, her ne kadar görünürde belediyenin başında ben ve ekibim olsa da; Aslında hizmetin görünmez kahramanları sizlersiniz. Bütün hizmetler sizlerin alın teri, sizlerin eseridir. Hepinizin ellerine sağlık, yüreğine sağlık, diyorum. Kendi adıma, hizmet alan şehrimin insanları adına kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.

Öyle inanıyorum ki bu sözleşme sizlerin motivasyonunuzu arttıracak, daha yüksek performansla çalışmanıza katkıda bulunacaktır. Sizlere inanıyor, sizlere güveniyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Malatya Belediyesi ile Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanlığı arasında yapılan 2. Sosyal Denge Sözleşmesi, Belediye Başkanı H. Cemal Akın ile Bem-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar tarafından imzalandı.

Yapılan 2. Sosyal Denge Sözleşmesi ile Belediye bünyesinde hizmet vermekte olan memurlara geçen yıl yapılan iyileştirme zammı ortalama yüzde 40 artırılmış oldu."

Malatya Belediyesi'nde çalışan 288 memuru kapsayan sosyal denge sözleşmesi gereği, geçen yıl ayda 100 YTL verilen memurlara bu yıl 150 YTL verileceği, geçen yıl ayda 125 YTL alan şeflerin 175 YTL ve geçen yıl 175 alan müdürlerin ise 200 YTL alacakları kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız