SON DAKİKA
SON DEPREMLER

29.Duruşma Başladı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki Alman Tilman Geske, Necati Aydın ve Uğur Yüksel adlı misyonerlerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi'nin 29. duruşması başladı.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihindeki biri Alman, 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının görüldüğü Özel Yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 29. duruşma öncesinde Emniyet tarafından Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Özel Harekat timleri de adliyede ki güvenlik önlemlerinde yer aldı.

Olayın tutuklu sanıkları Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler, cezaevi aracı ile geniş güvenlik önlemi altında adliyeye getirildi. Jandarma ekipleri sanıkların adliyeye alınışı sırasında önlemlerini arttırdı.

Duruşmaya, Alman Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske, Hiristiyan cemaati temsilcileri, Emre Günaydın'ın babası Mustafa Günaydın ile tutuklu sanık yakınları da katıldı.
Duruşmada Sivas Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Orhan Kartal ve Amasya E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve Hrant Dink davası tanıklarından Erhan Özen'in tanık sıfatı ile dinlenmesi bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız