SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"29 Mart'tan Önce Olacak.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:46:24
A- A+ PAYLAŞ

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, aday belirlemede son 25 yılın en demokratik yöntemini uygulayacaklarını belirtti, adaylık başvuruları ve süreçle ilgili açıklamalar yaptı.

Aday adaylığı başvurularının 17 Şubat'ta başladığını, 24 Şubat'ta sona ereceğini bildiren Kiraz, şöyle konuştu:

Aday belirleme yönteminde son 25 yılın en Demokratik uygulaması...

"Başvuru şartları www.chp.org.tr adresinde ilan edilmiştir. Partimizden de belgelere ulaşılabilir. Başvurular elden veya posta yolu ile CHP Genel Merkezine yapılacaktır. 

Malatya’da Aday belirleme yöntemi olarak son 25 yılın en demokratik yöntemlerinden birisi uygulanacaktır. Malatya’da milletvekili aday sıralaması  İl, İlçe ve ön seçim delegeleri, il –ilçe örgütleri, belediye başkan ve meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri, aday adayları vb  seçilmişlerin tamamı olan yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilecektir.

İlimizde ön seçim Genel Merkezimiz tarafından belirlenen bir tarihte ve 29 Mart’tan önce, yapılacaktır.

1-Önseçim sandık konularak, gizli oy, açık sayım esasına göre yapılacaktır. Bir sandıkta en fazla 400 kişi oy kullanacaktır.

2-Önseçim , örgüt denetiminde, MYK tarafından görevlendirilen bir kişinin başkanlığında gerçekleştirilecektir.

3-Her sandık için bir başkan ve 2 üye olmak üzere bir sandık kurulu oluşturulacaktır. Oy kullanma ve sayımı esnasında, her aday adayı bir gözlemci bulundurabilecektir. 

4- Seçmen listeleri genel sekreterlik tarafından önseçimden 10 gün önce il başkanlığımıza gönderilecektir ve seçimden 7 gün önce parti binalarımızda askıya çıkarılacak ve 3 gün askıda kalacaktır.

5-Oylamada kullanılacak oy pusulaları genel merkez tarafından gönderilecektir.

6-Delegeler ve seçilmişler TC Kimlik numarası olan bir belgeyle oy kullanabileceklerdir.

Partimizin en son 1999 yılında uyguladığı yöntemle aynı yöntem.

Uygulayacağımız bu yöntem, oy sandığı, seçmen listesi, sayım, döküm ve sandık sonuç tutanakları değerlendirildiğinde parti tabanımızın çok iyi bildiği en son 1999 yılında Malatya’da gerçekleştirilen ön seçim yöntemi ile  birebir aynıdır. Ve en demokratik yöntemlerden birisidir.

Aday adayı olmayı düşünen arkadaşlarımız, partililerimiz ve tüm Malatyalıların en ufak bir tereddütü olmasın; en küçük bir kuşkuya meyil vermeden, herkese kurallar dâhilinde en demokratik hakkı olan adaylık sürecinde eşit ve tarafsız davranarak, örnek bir seçim süreci geçireceğiz.

Tüm CHP ailesine ve Malatyalılara hayırlı olmasını diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız