SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"29 Türkiye Birincimiz Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:30:20
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Kasım ayında yapılan, (TEOG) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi.  Yeşilyurt Kaymakamlığı ve Yeşilyurt Belediyesi’nin ortaklaşa organizasyonuyla gerçekleştirilen törende öğrencilere ödülleri dağıtıldı. 

Sidelyapark toplantı salonunda gerçekleşen programa Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, , Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalaycı ve TEOG sınavında başarılı olan öğrenciler ile aileleri katıldı.

Vali Kamçı: Başarı emek ister

Ödül töreninde konuşan Malatya Valisi Süleyman Kamçı, hiçbir başarının tesadüf olmadığını belirterek “Başarı rahatından fedakârlık gösterebilen ve ona ulaşmak için ter döken, mücadele etmeyi göze alabilen, insanların ulaştığı çok kıymetli bir ödüldür. Başarı emek isteyen, alın teri isteyen bir hedeftir. Emek harcanmadan hedefe ulaşmayı düşünmek hayalperestlikten başka bir şey değildir. Sevgili öğrenciler sizler ders çalışmak için masanızın başına oturduğunuzda hayalini kurduğunuz ve hedefinizi belirlediğinizi bu başarıyla ispat etmiş oldunuz. Aynı başarıyı gelecek sınavlarda da ve üniversite sınavlarında da ve devamında sizi bekleyen kariyerinizde de devam ettireceğinize yürekten inanıyorum. Bu vesileyle sizleri bir kez daha kutluyor, başarılarınızın artarak devam etmesini diliyor,  ailelerinize ve öğretmenlerinize sevgiler saygılar sunuyorum" dedi. 

“29 kişi Türkiye birincisi oldu”

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu da,  TEOG sınavının ilk basamağında öğrencilerin önemli bir başarıya imza attığını ifade etti. 29 tane Türkiye birincisi olduğunu aktaran Babahanoğlu “29 tane Türkiye birincimiz, 38 tane Türkiye ikincimiz ve 32 tane Türkiye üçüncümüz şuanda aramızda. 4 bin 700 tane Türkiye birincimiz var bu sınavda. Bunun 80 tanesi Malatya'da ve bu 80 tane öğrencimizin 30 tanesi Yeşilyurt ilçemizdedir. Türkiye'ye oranladığımızda Malatya'mızın özelliklede Yeşilyurt'umuzun başarılı olduğu gerçeğidir. Bizim eğitim alanında birçok projemiz var ve bunu sağ olsun Belediye Başkanımız, bizden önce koşarak bu projeleri sahiplenmekte gerekli maddi ve manevi desteği sağlamaktadır. Sevgili öğrencilerimize girecekleri ikinci basamak sınavlarında başarılar diliyor, ailelerine ve öğretmenlerine saygılarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı "Ben TEOG sınavında başarılı olan öğrencilerimizi ailelerini öğretmenlerini ve özellikle eğitime verdikleri desteklerden dolayı Yeşilyurt Belediyesine, Yeşilyurt Kaymakamlığına teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın başarısı hepimizin başarısıdır. Bundan sonraki sınavlarda başarılarının artarak devam edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. 

Törende konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, sınavda başarılı olan çocuklara tebrik ederken, emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Konuşmaların ardında Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Davetlilere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları tarafından canlı müzik dinletisi sunuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız