SON DAKİKA
SON DEPREMLER

29 Yıl Hapis Yedi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da el bombası ile dinamit lokumu ile yakalanan ve Jandarmaya haber elemanlığı yaptığı mahkeme dosyasındada belirtilen Malatya Kerkük Kardeşlik Derneği Başkanı Veysel Şahin ve beraberindeki 2 kişiye mahkemeden ceza yağdı. Veysel Şahin, Ergenekon soruşturması kapsamında da ilginç ifadeler vermişti.

Malatya'da geçtiğimiz Mayıs 2008'de jandarma ekiplerince yapılan bir operasyon sonucunda Kerkük Kardeşlik Derneği Başkanı Veysel Şahin 3 adet el bombası ve 7 adet dinamit lokumu ile birlikte ele geçirilmiş ve bu olayda şahin ile beraberindeki Cengiz Erdem ve Önder Ateş tutuklanmıştı.
Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın son duruşmasında söz alan Kerkük Kardeşlik derneği Başkanı Veysel Şahin, 19 aydan beri haksız yere tutuklu bulunduğunu belirterek, "Bombalar Tük Silahlı Kuvvetleri'ne aittir" dedi.

Diğer sanık öğretmen Cengiz Erdem ise haksız yere tutuklu bulunduğunu belirterek, "Ben hukuka güvenmiyorum. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Sanık Önder Ateş ise "Ben jandarma ile Veysel Şahin arasındaki anlaşmazlıkta kurban seçildim" iddiasında bulundu.

Mahkeme heyeti Veysel Şahin'e silahla birden fazla kişiyle yağma suçundan 12 yıl, ikinci bir silahla birden fazla kişiyle yağma suçu olayından 12 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl 6 ay ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak suçundan 3 yıl 6 ay olmak üzere toplam 29 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti Cengiz Ertem'e silahla birden fazla kişiyle yağma suçundan 12 yıl, ikinci bir silahla birden fazla kişiyle yağma suçu olayından 12 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl 6 ay olmak üzere toplam 25 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme Heyeti Veysel Şahin ve Cengiz Ertem'e verilen hiçbir cezada indirime gitmedi.

Mahkeme Heyeti Önder Ateş'e, silahla birden fazla kişiyle yağma suçundan 10 yıl ve ikinci bir silahla birden fazla kişiyle yağma suçu olayından 10 yıl olmak üzere toplam 20 yıl hapis cezası verilmesine karar verdi.

Mahkeme heyeti olayla ilgili olarak adli emanette bulunan 4 adet tabancanın zorla alımına ve yine adli emanette bulunan heykelciklerin de Malatya Müzesi'ne verilmesini kararlaştırdı.

Toplam 29 yıl ceza alan Veysel Şahin, Ergenekon davası kapsamında İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e de ifade vermiş ve çok değişik iddialarda bulunmuştu. Şahin, Malatya'da yakalattığı 3 adet el bombasının Kuzey Irak'da ki Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani'nin Ankara'daki ziyaretinde kullanılmak üzere kendisine verildiğini iddia etmişti.

Bu arada, Veysel Şahin'den yakalanan 3 adet el bombasından biri ile Ankara`da El Kaide operasyonunda ele geçirilen el bombalarından birinin kafile numaraları örtüştüğü basına yansımıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız