SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gönül Belediyeciliği, Diyoruz"

0
Güncellendi - 2019-02-28 21:39:52
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı ve AKP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Çınar, "Yeşilyurt'umuz şuanda 30 ilden daha büyük bir konuma geldi. Yeşilyurt'u büyütmeye, geliştirmeye, güzelleştirmeye ve örnek olmaya gayret ettik" dedi.

Çınar, Yeşilyurt Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü sorumluluğunda gerçekleştirilen 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı 'Okullar Arası Atık Pil Toplama Kampanyası' ödül törenine katıldı.

"ÇEVRECİ BİR BELEDİYEYİZ"

Abdulkadir Eriş İlkokulu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı ve AKP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Çınar, "Bu organizasyonumuza destek veren, bizimle her daim birlikte hareket eden, projelerimizi destekleyen, gönülden projelerimize katılım sağlayan değerli okulumuza, okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Bizler, çevreci bir belediyeyiz. Çevreyle ilgili birçok yatırımlarımız oldu. Hala da yatırımlarımız devam ediyor. Özellikle 2014 yılında göreve geldiğimizden beri birçok projeye imza attık ve bunları gerçekleştirdik" dedi.

Çınar, atık pil toplama konusunda da iddialı olduklarını kaydederek, şunları söyledi: "Aynı iddiayı görüyoruz ki Abdulkadir Eriş İlkokulu da başarıyla devam ettiriyor. 2015-2016 ve 2016-2017 ve 2017-2018'de de hep birinci olarak büyük katkılar sağladılar. Yeşilyurt Belediyesi olarak belediyemizin kuruluşundan beri 10 ton 200 kilogram gibi bir atık pil topladık. Bu pilin yarısını 2017-2018 sezonunda topladık ve bu pillerin her biri yaklaşık 18 gram geliyor. Bir pil, dört metreküp toprağımızı kirletiyor. Bu topladığımız pilleri biz geri dönüşümle tekrardan havayı, toprağı, zeminlerimizi, geleceğimizi kirletmemesi için geri üretildikleri yerlere gönderiyoruz. Bu vesileyle de siz geleceğimiz olan çocuklara daha temiz, güzel, güvenilir bir çevre bırakıyoruz."

Yeşilyurt Belediyesi olarak geri dönüşüm evlerinin olduğunu da dile getiren Çınar, "Geri dönüşüm evlerimizde kıyafet, kitap, ekmek plastik, metal, kağıt topluyoruz. Toplayabileceğimiz, geri dönüştürebileceğiz, tekrardan ekonomiye kazandırabileceğimiz malzemeleri oralarda topluyoruz. Şuanda da çok büyük bir yatırım yapıyoruz. Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisinde, bu bölgelerde toplamış olduğumuz malzemelerimizi orada ayrı ayrı bir araya getiriyoruz. Onları da ilgili yere satarak hem çevremizi kirletmemiş oluyoruz hem de belediyemize ve ekonomimize katkıda bulunuyoruz" diye konuştu.

Abdulkadir Eriş İlkokulu'nu da tebrik eden Çınar, "Bu sezonda 890 kilogram gibi çok büyük bir miktarda pil topladınız. Bundan dolayı da sizlere ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. En çok toplayanlara da çeşitli hediyeler getirdik. İnşallah bir daha ki organizasyonda daha da fazla toplarsınız" dedi.

"HİZMET BELEDİYECİLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİ AK PARTİ DÖNEMİNDE GÖRDÜK"

Yeşilyurt Belediye Başkanı ve AKP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Çınar, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler kapsamında ise Yavuz Selim Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Düzenlenen mahalle toplantısına konuşan AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, "1994 yılında başlayan millete hizmet sevdası, AK Parti belediyeciliğiyle başlamıştır. Cumhurbaşkanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildiği 1994 yılından bugüne bu ülkede bütün hizmetlerin kaynağı, rol modeli ve öncüsü olmuştur. Hizmet belediyeciliğinin en güzel örneklerini hep beraber AK Parti döneminde gördük. Sosyal belediyeciliğin yine en güzel örneklerini yine AK Parti bizlere yaşattı. Gelinen noktada 'gönül belediyeciliği' diyoruz" ifadelerini kullandı.

"YEŞİLYURT'UMUZ 30 İLDEN DAHA BÜYÜK BİR İLÇE OLDU"

Yeşilyurt Belediye Başkanı ve AKP Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Mehmet Çınar, 2014 yılında yeni Yeşilyurt'u kurduklarını kaydederek, "Kurarken, 'Hizmet belediyeciliği' dedik. Hizmet belediyeciliğiyle bölgemizde yol noktasında çukur, çamur; temizlik noktasında da çöp kalmayıncaya kadar tertemiz bir şehir hedefledik ve bu hedeflerimize de büyük oranda ulaştık. 'İlçemizi nasıl büyütürüz?' dedik, çok şükür ilçemiz beş yılda 60 bin nüfus olarak büyüdü. Bütçe olarak 40 milyon civarında bütçemiz vardı, şuanda 200 milyonu zorluyoruz. Şuanda bizden yardım alan 5 bin civarı hemşerimiz var" dedi.

Kültürel anlamda birçok proje yaparak, etkinlikler gerçekleştirdiklerini anlatan Çınar, şunları söyledi: "Yeşilyurt'umuzda bu etkinlilerimizi devam ettiriyoruz. Okullarımızla ihtiyaç sahibi hemşerilerimizle birlikte yapmış olduğumuz projelerle adımızdan söz ettirmeye başladık. Şuanda artık Yeşilyurt'umuz yaklaşık 30 ilimizden daha büyük bir ilçe konumuna geldi. Malatya'nın da en büyük ilçesi olduk."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız